06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Afvallen met plantaardige shakes van Orangefit, werkt dat?

 

Afvallen met plantaardige shakes van Orangefit. Voor iets meer dan een week geleden kwam ik in aanraking met de plantaardige shakes van Orangefit. En heel eerlijk gezegd ben ik als voedingsdeskundige altijd een beetje bevooroordeeld geweest over het gebruik van shakes. Zitten er wel voldoende voedingsstoffen in, moet je niet kauwen in plaats van alleen maar slikken en val je dan niet te snel af en ga je dan in het jojo effect? Al deze vragen en meer ben ik gaan onderzoeken, voor mijn cliënten en ook voor mezelf.

 

Na lang wikken en wegen toch gestart

 

Na het weloverwogen besluit om dit merk te gaan gebruiken en niet een ander merk (ik word niet gesponsord door dit merk overigens), is omdat dit merk geen gebruik maakt van dierlijke ingrediënten maar van plantaardige ingrediënten. Besloot ik de Diet shake van Orangefit maar eens te bestellen, uiteraard inclusief shaker en voedingsadvies. De dag erop kreeg ik de producten binnen, kon ik via een link gegevens invullen en kreeg ik een dag later een advies. Helaas kan niet alles worden uitgevraagd in het programma waardoor sommige recepten voor mij minder van toepassing waren. Denk aan mijn overgevoeligheid voor tarwe.

 

De reden waarom ik hiermee gestart ben

 

En dat is ook één van de redenen dat ik hiermee gestart ben. Doordat ik op mijn werk altijd druk bezig ben en ik dan als lunch te snel naar brood of iets anders ongezonds grijp, wou ik een vervanger. Even niet hoeven na te denken over de boodschappen of een maaltijd klaar maken. Door de shakes heb ik tijd over voor andere dingen en zoals ik al zei, ik ga minder snel langs de winkel voor een broodje of appelflap. En voor iemand zoals ik met prikkelbaredarmsyndroom is dat wel erg belangrijk. Want buikpijn wordt bij mij vaak door tarwe producten en stress veroorzaakt en op deze manier heb ik beiden niet.

 

Afvallen met plantaardige shakes

 

De eerste dagen met de shakes waren best pittig

 

Vandaag is het een week geleden dat ik echt ben gestart. Op de eerste dag één shake en de dagen erna vaak twee shakes en soms een maaltijd vervangen en dan een halve shake erbij als tussendoortje. Man man man, wat had ik de eerste dagen een last van hoofdpijn. Want wat ik nog niet verteld had is dat ik de laatste maanden steeds vaker greep naar suikers. En nu weet ik dat suikers al snel in bewerkte producten zitten, maar toch! Plus de warmte die mij naar het hoofd steeg door een werkruimte die ik niet goed koel kan krijgen. Dus al met al waren het een aantal pittige dagen door combinatiefactoren.

 

Orangefit diet smoothie

 

Verandering van mijn mindset en eetpatroon binnen een week

 

Wel merk ik nu na een week een enorme verandering in mijn mindset en eetpatroon. Waar ik eerder veel te weinig water dronk, drink ik minimaal 3 shakebekers van 600 ml leeg en dan vaak nog kop thee erbij. Heb ik in een hele week maar twee bewuste suikermomenten gepakt. Eén keer een heerlijke chai latte en gisteren een stroopwafel bij de thee bij mijn vriendin. Dus die winst heb ik al te pakken deze week. Dan zou je ook denken dat ik enorm ben afgevallen afgelopen week. Helaas is dat niet het geval. En ik weet ook precies waar dit door komt.

 

Niet het gewichtsverlies geeft de doorslag om verder te gaan

 

In de avonden na mijn werk heb ik vaak trek in eten. En ja ik weet dat het niet goed is en toch doe ik het. Dus at ik deze week een aantal keren een stuk kaas, at ik meer noten dan anders (die ook bomvol vetten zitten) en nam ik wat vaker een glutenvrije boterham. Dus al met al meer koolhydraten en vetten. Dus dat ik deze week maar 300 gram kwijt ben in plaats van misschien wel de kilo die het had kunnen zijn, dat maakt me niet zoveel uit. Dat ik zo goed als de suikers kan verbannen en dat ik vaak 2 tot 2.5 liter water per dag drink dat is mijn winst.

 

Wil jij ook je mindset en voedingspatroon veranderen?

 

En dat het zwaar zou worden met voeding, ja dat wist ik wel. Normaal gesproken raden ze ook aan maar één maaltijd per dag te vervangen. Ik ben Anouk niet als ik niet gelijk all-in zou gaan. Dus komende week ga ik voelen of ik op twee maaltijd vervangende shakes van Orangefit blijf zitten of dat ik er naar één ga. Want laten we eerlijk zijn, je voeding aanpassen kost enorm veel energie van jou en je mindset. Aan mezelf merk ik dat ik het afvallen met plantaardige shakes van Orangefit geen straf vind. En als ik het kan en met mij nog veel meer mensen, dan kun jij dat ook!

Meer weten over voeding en goed voor jezelf zorgen, neem dan nu contact met mij op.