06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Mijn in verbinding massage

 

Vandaag, zondag 7 januari mag ik mijn in verbinding massage ontvangen. Voor mijn verjaardag had ik ook al zo’n massage mogen ontvangen, dit keer was het toch een tikkeltje anders. Dit omdat het de laatste massagemiddag is in mijn oude praktijkruimte waar ik toch twee en half jaar heel veel heb mogen leren.

 

De allerlaatste keer

 

Om één uur in de middag gaat de deur van mijn praktijkruimte open en daar is Peter als derde persoon die vanmiddag samen met mij en mijn partner mij mijn in verbinding massage komt geven. Niet veel later komt ook Daniëlle eraan en zijn we compleet. Vandaag is een bijzondere dag omdat dit de allerlaatste keer is dat ik een massagemiddag kan organiseren in mijn oude vertrouwde praktijkruimte. We kletsen lekker wat bij, want de laatste keer dat we met dit clubje waren is alweer bijna vijf maanden geleden.

 

In stilte mogen zijn

 

Als we goed en wel bijgepraat zijn, vraag ik wie er als eerste op de massagetafel gaat liggen. Ik ben voor mezelf erg duidelijk als ik zeg dat ik als laatste wil. Dan is de verdeling gedaan en gaat Daniëlle lekker op de voorverwarmde massagetafel liggen. Haar mooie blauw met witte sarong over haar lichaam gedrapeerd. En dan leggen wij onze handen op haar lichaam. Stil, met op de achtergrond haar favoriete muziek. Als ze geland is, trek ik heel zachtjes de sarong van haar lichaam. We oliën met zijn drieën haar lichaam in en zo wordt ze drie kwartier gemasseerd op de manier die zij aan heeft gegeven.

 

in verbinding massage

Dankbaar in verbinding

 

Na elke massage hebben we even een kwartier om lekker een kop thee te drinken met wat lekkers erbij. En om op te laden voor de volgende ronde, waarin één van de heren aan de beurt is. Het voelt voor mij zo ontzettend fijn en vertrouwd om deze dag te mogen beleven met deze drie dierbare en liefdevolle mensen om mij heen. Voor mij geen vreemden en voor elkaar inmiddels ook al niet meer. Zo dankbaar dat beide heren in 2022 mijn beide massagecursussen hebben gevolg. En Daniëlle mocht ik leren kennen op de 4handenmassage avond voor dames.

 

En dan is het mijn beurt

 

En dan is het zover dat ik aan de beurt ben. Ik merk dat ik me kwetsbaar voel. Dat mijn tranen heel erg hoog zitten en aangeef dat het minste of geringste mij aan het huilen kan maken. Mijn verlangen is om heel erg langzaam en zacht te worden gemasseerd. Dat de anderen in de vertraging mogen, waardoor ik dat kan ervaren wat ik nodig heb. En daar begint mijn playlist te spelen en het eerste nummer is nog niet om en ik huil. Nee ik jank, ik voel dat ik zoveel los mag laten. En daarmee begint mijn in  verbinding massage.

 

Gentle With Myself

 

Alles passeert de revue als ik op mijn buik lig en liefdevol wordt gemasseerd. Twee en half jaar ervaring ligt er aan de Buurserstraat. Heel veel cliënten mocht ik helpen in hun proces. Mocht ik mijn eigen cursus ontwerpen met twee modules. Begon ik samen met Pascal de klankschaalavonden. En ook viel ik en stond ik weer op. Want soms is het ondernemerschap één grote rollercoaster. Dus laat ik de tranen de vrije loop terwijl ik weet dat er goed voor mij gezorgd wordt. Als ook de voorkant uitgebreid de aandacht heeft gehad, word ik toegedekt met mijn eigen groene sarong en mag ik bijkomen. Bijkomen met het liedje; Gentle With Myself van Karen Drucker. Even vijf minuten alleen.

 

En dan bedenk ik tijdens de massage dat ik zelf komende vrijdag de allerlaatste massage aan mijn lieve collega mag geven. De collega waardoor ik hier twee en half jaar heb gewerkt. En dan is de cirkel rond!

 

Vanaf 8 januari ga ik mijn sessies geven bij Ruimte voor Balans. Waar ik een nieuw avontuur tegemoet ga.

 

Ps. de namen in dit verhaal zijn fictief, de echte personen heten anders.