06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Healthful by Anouk

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

De Ayurveda en zijn Ayurvedische massages zijn een meer dan 5000 jaar oude therapievorm. Het meest bekend in India, inmiddels is het ook in het Westen bekend en heeft haar geneeskracht reeds bewezen. Het omvat veel meer dan alleen maar massage (therapie), het gaat over voedingsleer, beweging (Yoga) en levensinzichten wat een sterke geneeskrachtige werking heeft.

Ayurvedische massage

Er zijn in de Ayurveda verschillende massagevormen. Waarvan ik er een aantal in mijn praktijk aanbied. Het zijn op zichzelf staande massages, vaak wordt er in de praktijk meerdere varianten tijdens een behandeling gebruikt. Deze stem ik persoonlijk op jou, je klacht en wens af. Dit kan de ene keer ook weer totaal anders zijn dan een andere keer.

Ayurvedische massage

Satvische massage

Binnen mijn praktijk maak ik onder ander gebruik van de Satvische massage. Dit is een massage zonder contra-indicatie en dat betekent dat iedereen met elke klacht deze massage mag ontvangen. Of je nu reuma hebt, een burn-out of klachten door en bij kanker. Omdat deze massagevorm gebruik maakt van bewuste zachte aanrakingen, is deze voor iedereen geschikt. Er wordt alleen op de bovenste laag van de huid gewerkt door middel van zachte en liefdevolle aanrakingen. Dit is geen spiermassage. Door deze massagevorm kom je helemaal tot jezelf. En mag je je gedachten laten varen en de aandacht naar je lichaam brengen. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van een speciale kruidenolie.

Daarnaast zijn er de volgende vormen die ingezet kunnen worden:

  • Sarvanga Abyanga massage, deze massage geeft een enorme boost aan het lichaam, geest, huid en immuunsysteem.
  • Padabhyanga of ook wel voetmassage met kansa bowl (een kom gemaakt van een legering van koper, brons, zink en tin), deze kan op zichzelf gegeven worden of als onderdeel worden verweven in de Shila Abyanga of de Sarvanga Abyanga.
  • Shila Abyanga, de Ayurvedische hotstone massage therapie. Dit is een holistische massagetherapie die op vele niveaus rust en balans brengt, heelt en hersteld. Deze wordt niet gegeven in de zomer (temperatuur boven de 20 graden).

Wil je weten welke vorm voor jou het meest geschikt is? En of je deze mag ondergaan?

Neem dan contact met mij op en dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

Of plan je gelijk je afspraak in!

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk