06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Healthful by Anouk

Klank-massage

Wat is een klankmassage?

 

Een klankmassage is een cadeau aan jezelf. Een klankmassage zorgt ervoor dat je een diepe ontspannen reis kunt gaan ervaren waardoor je een heerlijke ontspanning voelt. Daardoor kun je veel loslaten. Energie komt vrij en stress wordt uitgeschakeld waardoor je weer in balans wordt gebracht. Je voelt je daarna als het ware weer één met jezelf.

Klankmassage

 

Waarom een klankmassage?

 

Klankschalen of meditatiekommen hebben duidelijke helende effecten. De fysieke vibratie van de geluidsgolven, wanneer een schaal direct op het lichaam wordt geplaatst, masseert de cellen en organen op een delicate manier en geeft energieblokkades vrij. Het geluid van een klankschaal of meditatie kom beïnvloedt de hersengolven op een positieve en evenwichtige manier, en heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Klankschalen bevorderen diepe ontspanning met subtiele maar soms diepgaande helende effecten. Tijdens een klankmassage worden er in overleg met jou klankschalen op en rondom je lichaam geplaatst. Deze worden op een subtiele manier aangeslagen en mag de klank door jouw lichaam heen vibreren.

Hoe gaat een klankmassage?

 

Voordat je de ruimte betreed ga ik jou aarden door middel van een klankschaal. Daarna mag je plaats nemen op de verwarmde massagetafel. Je mag in een dun laagje kleding gaan liggen of als je dat fijner vind in je ondergoed met een grote handdoek/deken over. Dan zal ik rondom en op je lichaam klankschalen plaatsen. Jij hoeft alleen maar lekker te gaan liggen en de trilling van de schalen hun werk te laten doen. Bij deze massage wordt alleen met klank gewerkt en niet met massageolie. Wel kan het zijn dat er edelstenen worden geplaatst en er met etherische oliën wordt gewerkt. Alles gaat uiteraard in overleg met jou.

Klanksmassage 

Klankschalen en monniken

 

Klankschalen zijn al eeuwen oud en werden vroeger gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals eetkommen, offerschalen en ook als instrumenten bij het snoezelen. De monniken konden door op een bepaalde klank te mediteren zichzelf in een trance toestand brengen. Ze leerden ook alle tonen onderscheiden die verborgen liggen in een klankkleur. Deze tonen hebben veel verbinding met de 7 chakra’s. De metalen die in de schalen zijn verwerkt hebben weer verbinding met de planeten en de planeten hebben weer invloed op ons karakter.

 

Klankschalen en edelstenen

 

Tijdens een klankschaalmassage kan ik gebruik maken van edelstenen. Uiteraard gebeurd dit altijd in overleg met je. Door ze op of rondom je lichaam te leggen wordt de werking van de klank van de klankschalen bekrachtigd. Wanneer we voor de sessie hebben afgesproken om met een intentie te werken kunnen er ook specifieke edelstenen worden ingezet. Denk aan rozenkwarts voor het ontvangen van liefde of bergkristal voor healing. Of misschien wordt er met de drie-eenheid van Amethist, Bergkristal en Rozekwarts gewerkt.

 

Klankschalen en etherische oliën

 

In mijn dagelijkse massagevormen en sessies gebruik ik vaak al etherische oliën zoals lavendel en sinaasappel. Ook kunnen deze oliën worden ingezet tijdens klankmassage’s. De werking van deze natuurlijke oliën worden via onze slijmvliezen in ons lichaam opgenomen. Waardoor ze hun werking kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan lavendel voor rust of sinaasappel voor vrolijkheid. Deze geuren kun je bij mij tegenkomen in de diffuser of in mijn massage olie. Meer lezen over etherische oliën, klik dan hier voor mijn blog.

Yes dat wil ik ervaren!

 

Denk jij, deze ervaring wil ik dolgraag ervaren, dan nodig ik jou uit om contact met mij op te nemen zodat we samen kunnen kijken of deze manier van behandelen bij jou past. Ook kunnen we dan overleggen of er contra indicaties (redenen waarom de klankmassage niet zou kunnen, zoals bijvoorbeeld bij zwangeren tot 3 maanden) zijn of dat je lekker kunt komen liggen en dat je mag gaan ontvangen.

De sessie duurt 60 minuten. Deze behandeling wordt voor een deel door veel zorgverzekeraars vergoed, mits je klachten hebt. Zie voor de voorwaarden je aanvullende zorgverzekering, kopje alternatieve zorg. Of neem contact op met mij.

Plan nu gelijk jouw klankmassage in!

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk