Healthful by Anouk

Hoe ik jou kan helpen

Hoe ik jou kan helpen

Mijn werkwijze is gebaseerd op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest, waardoor de klachten die jij ervaart, kunnen verdwijnen. Samen werken we aan ‘de blokkades’ die jij in je lichaam hebt. Door deze blokkades kan jouw lichaam niet meer functioneren zoals het hoort te functioneren. Je ervaart klachten, vaak niet te herleiden. Of soms wel, maar hoe kom je er vanaf?

De kracht van jouw lichaam

Ik geloof in het zelfherstellende vermogen van ons lichaam. Ook jouw lichaam is hiertoe in staat. Met de juiste behandeling komt je lichaam weer meer in balans en verdwijnen klachten. Ik zal jou behandelen, ondersteunen in je proces, je begeleiden, aansturen als je dat wilt en je de juiste handvaten aanreiken. Samen kijken wat bij jou past; wat er nodig is en hoeveel tijd dit (ongeveer) in beslag zal nemen.

Vijf natuurgerichte principes staan centraal in de manier waarop ik werk. Lees hier meer over deze principes.

Mijn werkwijze: drie stappen

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt. Naar welke levenswijze bij jou past. Ik werk over het algemeen in drie stappen:

1. Holistic consult: persoonlijke kennismaking

Wanneer jij bij mij in de praktijk komt neem ik ongeveer een uur tot anderhalf uur de tijd om persoonlijk kennis met je te maken. We hebben het over je klachten en waarom je bij mij in behandeling zou willen komen. Een lichaamsmeting kan hier onder andere ook bij horen. We bespreken wat jouw doelen zijn en van welke klachten je af wilt komen. Samen kijken we naar de formulieren die je thuis alvast hebt kunnen doorlezen en kunnen invullen (o.a. eetdagboek, intakelijst (en), algemene voorwaarden, privacy-beleid).

We bespreken op welke termijn jouw doelen haalbaar zijn. Als je het fijn vindt, plannen we de eerste afspraak in. Een stok achter de deur – dat je weet waar je aan gaat werken – kan prettig zijn. Voordat je mijn praktijk de eerste keer verlaat, hebben we samen een behandelplan opgesteld. Hier zijn ook voedingsschema’s in meegenomen. Je krijgt mogelijk huiswerk van mij mee. Dit kan variëren van uitzoeken welk hormoontype je bent tot het meten van een temperatuurcurve. Dit is handig om erachter te komen hoe het met je immuunsysteem gesteld staat.

2. Healing therapy: de behandelfase

Tijdens de behandelfase kom je meerdere momenten bij mij in de praktijk. Op dagen en tijdstippen die jou goed uitkomen. Dit kan bij voetreflexmassage in het begin soms twee keer per week zijn en dat we het daarna gaan afbouwen. Bij alleen voedingsadviezen is het vaak eens per week of eens per twee weken. We bespreken wat voor jou passend is. Samen kijken we hoe de eerste periode verlopen is. We kijken naar wat er aangepast kan worden en wat er voor jou werkt. We werken samen aan jouw doelen, bijvoorbeeld door middel van voetreflextherapie, voeding en levensstijl-coaching en advies. Centraal in deze fase staat wederzijds vertrouwen en een positieve mind: het gaat jou lukken om een leven te leiden zoals bij jou past!

3. Nature aftercare: na je traject

In de laatste fase, gaan we richting de afronding. Wanneer jij je doelen hebt bereikt, je klachten zijn afgenomen of onder controle zijn en je er aan toe bent om zonder mijn hulp verder te gaan, ronden we onze behandeling af. Dit betekent niet dat je mij niet meer om advies mag vragen of dat je er vanaf nu alleen voor staat. Integendeel! Je kunt mij altijd contacten, weer terugkeren of bijvoorbeeld even een email sturen. We sluiten de behandeling altijd wel ‘officieel’ af. Voor je mind is het gezond om dingen af te ronden en af te sluiten, zodat je door kunt gaan met waar jij gelukkig van wordt. Ook vraag ik je op het eind om een vragenlijst in te vullen, zodat ik weet hoe jij de behandeling en mijn adviezen hebt ervaren. Op die manier kan ik mijzelf als therapeut blijven ontwikkelen en mijn begeleiding zo goed mogelijk afstemmen. Ik dank je natuurlijk voor je vertrouwen in mij!

 

Relax
Rebalance
Rejuvenate
Retreat

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk