06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Healthful by Anouk

Psoas & buik massage

Psoas & buikmassage

De psoas noemen we ook wel de spier van de ziel. In sommige Oosterse filosofieën staat de psoas bekend als de “spier van de ziel”, een grote krachtpatser van het lichaam. Hoe soepeler en sterker de psoas is, hoe meer onze vitale energie door onze botten, spieren en gewrichten kan stromen.

Het is de primaire boodschapper van het centrale zenuwstelsel, dus je kunt het ook zien als een woordvoerder van emoties. Als we de psoas voortdurend in spanning houden door stress, begint het na verloop van tijd in te korten en te verharden. Dit maakt onze houding en de werking van de organen die in de buik leven moeilijk, wat leidt tot rugpijn, ischias, schijfproblemen, heupdegeneratie, pijnlijke periodes of spijsverteringsproblemen.

De psoas is zo nauw betrokken bij fysieke en emotionele basisreacties, dat wanneer het chronisch gespannen is, het het lichaam voortdurend signalen van gevaar stuurt, met als gevolg uitputting van de bijnierklieren en het immuunsysteem. De psoas is de diepste, meest stabiliserende spier in het menselijk lichaam. Het is de enige spier die de ruggengraat met de benen verbind en het zorgt ervoor, dat we ons letterlijk en figuurlijk staande weten te houden. Een gezonde psoas stabiliseert de wervelkolom en biedt ondersteuning aan onze buikorganen. Een vrijgekomen psoas verbetert de positie van de wervelkolom en de hele romp, waardoor het de functies van de buikorganen, de ademhaling en het hart verbeterd.

De psoas kun je zien als een energiekanaliserend orgaan. Een kern die ons verbindt met de aarde, waardoor we een stevige, uitgebalanceerde ondersteuning kunnen creëren vanuit het centrum van ons bekken. Zo wordt de wervelkolom verlengt en kan al onze levensenergie beter doorstromen. Door de combinatie met het masseren van de buik kunnen oude pijnstukken nog beter los gelaten worden en kun je de liefde en zachtheid voor jezelf weer meer gaan ervaren.

Bron: Carmen Patricia Parigiani

Effecten en invloeden van een psoas & buik massage

  • Betere doorstroming van de levensenergie;
  • Loslaten van angsten;
  • Verbeterde lichaamshouding;
  • Voelen van een diepe ontspanning;
  • Verzachten op diep gelegen niveau;
  • Invloed op het slaappatroon;
  • Bewust ademen, verdieping van de ademhaling.

 

Contra-indicaties

Contra-indicaties zijn indicaties wanneer er niet gemasseerd mag worden of plaatselijk niet gemasseerd mag worden. Daarom zal ik je daar altijd naar vragen. Kun je de volgende vragen met ja beantwoorden dan mag je deze massage niet ondergaan. Dat geld eigenlijk voor alle massages. Twijfel je bij lichtere klachten of het wel of niet mag, neem dan altijd contact op met mij of je huisarts/specialist.

Heb je last van koorts, algemene infectieziekte, te veel pijn, extreme vermoeidheid en uitputting (in het begin van bv een burn-out), besmettelijke huidaandoening, algemeen onwel zijn (onverklaarbaar transpireren, afvallen, vermoeidheid of duizeligheid) dan mag je niet komen.

Wil je graag deze of een andere massage? Neem dan contact met mij op en dan plan ik met jou een behandeling in.

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk