06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Healthful by Anouk

Massage Hengelo

Massagepraktijk in de buurt van Hengelo

Ben je op zoek naar een massage in Hengelo? Natuurgeneeskundige praktijk Healthful by Anouk zit niet in Hengelo zelf, wel in de nabij gelegen stad Enschede. Wanneer je de auto pakt ben je met ongeveer 20 minuten in Enschede. Neem contact op om een afspraak te plannen.

Natuurgeneeskunde met als onderdeel massage is een effectief gebleven behandeling. De populariteit is enorm toegenomen. In de 17e eeuw krijgt massage zelf een medische status en in de 19e eeuw werd de Zweedse massage ontwikkelt. Ook benieuwd wat massage voor jouw algemene gezondheid kan betekenen. Probeer dan massage in Enschede bij Healthful by Anouk.

Massage

Bij de voetreflexmassage wordt er gebruik gemaakt met de drukpunten die onder en op de voeten zit. Deze correspondeert met de organen, gewrichten en spieren in het lichaam. Via die manier wordt het zelf hersteld vermogen aangesproken en worden blokkades in het lichaam opgeheven. Tevens is het ook mogelijk om meridiaan punten te gebruiken als onderdeel van de reflexbehandeling. Officieel is reflexologie een alternatieve geneeswijze. Toch wordt deze behandelmethode steeds meer gezien als onderdeel van de Westerse geneeskunde. Voetreflexzone therapie kan helpen bij diverse klachten.  Ook in de buurt van Hengelo is er de mogelijkheid voor een reflexbehandeling.

Hengelo

Hengelo is een stad en gemeente met 81.047 inwoners en grenst bijna aan Enschede. Hengelo wordt gezien als een (voormalige) industriestad. Doordat de stad in het verleden veel werkgelegenheid bood aan metaalindustrie heeft Hengelo de bijnaam ‘metaalstad’ gekregen. Tegenwoordig zie je steeds meer dat mensen bureauwerk hebben en dat klachten als rug- en nekklachten een steeds groter probleem aan het worden is. Als je kijkt naar mijn doelgroep waar de meeste klachten in voor komt dan praten we over de groep tussen de 25 en 65 jaar. Die samen goed zijn voor 42, 64 % van Hengelo. Nu wil niet zeggen dat iedereen binnen deze groep fysieke of mentale klachten heeft. Vooral fysieke klachten stijgen naar mate de mens ouder wordt. Laten we de mentale klachten onder jongeren ook niet onderschatten. Juist de jongeren mogen alert zijn om niet in een zogenaamde burn-out terecht te komen.

Massage Hengelo: Healthful by Anouk

Healthful by Anouk in een praktijk voor gezondheid, balans en massage, gevestigd nabij Hengelo. Massage is de specialiteit van eigenaresse Anouk Doeschot. Dit doet ze met veel plezier en passie en is ontstaan omdat ze ervaart dat mensen in de reguliere zorg vaak op lange wachtlijsten terecht komen. En als ze aan de beurt zijn, dan zijn de contactmomenten vaak kort. Klachten worden in het reguliere circuit behandelt, alleen wordt er niet altijd gekeken naar de onderliggende oorzaak. De mens bestaat uit meer dan alleen een lichaam. Zo is er nog een stuk uit onze jeugd die mee kan spelen of soms zelfs uit vorige levens. In de Natuurgeneeskundige praktijk Healthful by Anouk krijg jij persoonlijke aandacht en wordt er naar alle aspecten van je klachten gekeken.

U bent op zoek naar een behandeling massage vlakbij Hengelo? Bekijk op de kaart hieronder wat de makkelijkste route is naar de praktijk vanaf Hengelo.

Reflexologie, wat houdt het in?

Onder je voet en in je handen bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones ofwel: drukpunten. Die staan in verbindingen met de rest van je lichaam. Zoals je organen, beenderen, weefsel, spieren en dergelijke. Bijvoorbeeld pijn in je hoofd hebben kan betekenen dat de energiestromen naar je hoofd zijn verstoord. Ben je niet fit? Dan is je lichaam niet in balans. Kortom ziekte, pijn en spanningen zijn dan het gevolg. Ook kun je last hebben van hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, stress, gewrichts- en spierpijn enzovoort. Door bepaalde punten onder je voet of in je handen te stimuleren spreek je het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. Waardoor de energie vrij kan stromen in het lichaam. En daardoor kunnen afvalstoffen je lichaam verlaten. Dat is ook de reden waarom er na een reflexzonemassage ook geadviseerd wordt om veel water te drinken. Daarmee ondersteun je de afvoer van afvalstoffen. Na afloop van zo’n massage voel je je dan ook vaak al een stuk lichter en prettiger.

Gelijk een afspraak plannen?

Wil je na het lezen van deze informatie graag gelijk een afspraak plannen, neem dan contact met mij op. Wist je dat als je een aanvullende polis bij je zorgverzekeraar hebt, je dan een groot deel van de behandeling vergoed kan krijgen. Kijk even in je polis onder aanvullende alternatieve geneeswijzen. Kom je er echt niet uit, leg dan even contact met je zorgverzekeraar of stuur mij een email. Ik kijk dan graag met je mee.

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk