06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Healthful by Anouk

Energetische massage

Energetische massage of ook wel haptische massage

Doordat we aanraken en aangeraakt worden, kunnen we onszelf voelen en verbinding maken met onszelf en onze wereld om ons heen. In de drukke westerse wereld zijn we vaak ver weg bij ons eigen gevoel en zitten we steeds vaker in ons hoofd. Als dat voelen dus niet goed ontwikkeld is omdat we in onze vroege jeugd al te maken hebben gehad met een slechte hechting of wanneer we in het leven meermaals afgewezen worden, raken we verwijderd van onszelf. Iets waardoor er bij ons klachten optreden als hoofdpijn, spanning in onze nek en ook leid het steeds vaker tot stressklachten.

Waarom een haptische massage

Haptische massage bevestigt dat je niet alleen een lichaam hebt, maar ook een lichaam bent. Tijdens deze massage gaat het om de aanraking. ‘Goede’ aanraking geeft het gevoel dat je er mag zijn, dat je goed bent wie je bent. Waardoor die niet altijd goede hechting tijdens de jeugd ook weer ongedaan gemaakt kan worden. Je wordt je tijdens deze sessies bewust van je eigen lichaam, ook van je eigen denkpatronen en gevoelens. Haptische massage is een intense massage die helend werkt op alle lagen van het bewustzijn.

Haptische massage

Haptische massage leert je dichter bij je eigen gevoel te komen zodat je vanuit daar betere keuzes kunt maken op welke manier dan ook. Je leert beter te voelen wat jij nodig hebt en wilt. Grenzen aangeven aan jezelf en aan anderen. Verder krijg je meer balans tussen denken en voelen. Het zorgt voor ontspanning en rust. Wat denk ik nog wel het belangrijkste is dat je beter bewust wordt van je eigen lichaam, van de energieverdeling in je lichaam en van de eigen beweegredenen en patronen. Uiteraard zijn nog veel meer positieve invloeden.

Effecten en invloeden van een energetische massage

  • Verbeterde doorbloeding en lymfestroom;
  • Een verbetering van de stofwisseling;
  • Betere weerstand;
  • Verbeterde spierfunctie;
  • Algemene verbetering van het welbevinden, van de stemming en de psyche;
  • Invloed op het slaappatroon;
  • Bewust ademen, verdieping van de ademhaling;
  • Daling van de bloeddruk;
  • Verminderde pijnervaring.

Contra-indicaties

Contra-indicaties zijn indicaties wanneer er niet gemasseerd mag worden of plaatselijk niet gemasseerd mag worden. Daarom zal ik je daar altijd naar vragen. Kun je de volgende vragen met ja beantwoorden dan mag je deze massage niet ondergaan. Dat geld eigenlijk voor alle massages. Twijfel je bij lichtere klachten of het wel of niet mag, neem dan altijd contact op met mij of je huisarts/specialist.

Heb je last van koorts, algemene infectieziekte, te veel pijn, extreme vermoeidheid en uitputting (in het begin van bv een burn-out), besmettelijke huidaandoening, algemeen onwel zijn (onverklaarbaar transpireren, afvallen, vermoeidheid of duizeligheid) dan mag je niet komen.

Je kunt kiezen uit 60 of 90 minuten. Deze behandeling wordt voor een deel door veel zorgverzekeraars vergoed, mits je klachten hebt. Zie voor de voorwaarden je aanvullende zorgverzekering, kopje alternatieve zorg. Of neem contact met mij op.

Wil je graag deze of een andere massage? Plan dan nu gelijk jouw massage in!

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk