06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Healthful by Anouk

Zwangere massage

Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in je lichaam. Gedachten, gevoelens en emoties van jou als moeder hebben invloed op de gezondheid van je kindje. Ben jij tijdens de zwangerschap vredig en ontspannen dan werkt dit door naar je ongeboren kindje. Zwangerschapsmassage is dus prettig voor zowel jou als je kindje.

 

Voordelen zwangerschapsmassage?

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. Zo kan er onzekerheid, spanningen en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of zit je als aanstaande moeder gewoon niet lekker in je vel. Een zwangerschapsmassage maakt je spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Daardoor kan je lichaam zich herstellen. Door deze ontspanning kan je de zwangerschap bewuster en intenser ervaren.

 

Zwangerschapsmassage

Met welke klachten kan ik jou helpen

Een zwangerschapsmassage is niet alleen fijn om tot ontspanning te komen, ook om je klachten te verlichten. Denk eens aan de volgende klachten; rug en bekkenpijn, bandenpijn, onrustige en pijnlijke benen, vasthouden van vocht. Ook vermoeidheid en geestelijke onrust. Stress is schadelijk voor zowel jezelf als je kindje. Naast dat ik de ervaring heb in zwangerschapsmassage, heb ik ook ervaring met het geven van voetreflexmassage bij zwangeren en overtijdsreflexologie.

Postnatale zwangerschapsmassage

Niet alleen in de zwangerschap is het fijn om gemasseerd te worden, ook geef ik postnatale zwangerschapsmassage. Vanaf 4 weken na je zwangerschap kun je hiervoor bij mij terecht. Na een keizersnede wacht ik altijd 6 weken om weer te beginnen met masseren. Een massage na de zwangerschap helpt je sneller te herstellen, je spieren te ontspannen zoals je nek- en schouderspieren die je gebruikt in verband met het geven van borstvoeding en het dragen van je baby. Het vermindert onder andere stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Inplannen van een afspraak

Een volledige zwangerschapsmassage van 60 a 70 minuten wordt gegeven vanaf het 2e trimester. Wel kun je daarvoor al bij mij terecht voor een deelmassage als je zwanger bent, zoals bijvoorbeeld een hoofdmassage. Of vanaf 12 weken voor de voetreflexbehandeling.

Wil je graag een zwangerschapsmassage? Plan dan nu gelijk jouw afspraak op jouw gewenste moment in (60 of 90 minuten). Wist je dat ik ook ontspannende hoofdmassage en lymfedrainage geef? 

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk