06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Overtijdsbehandeling bij zwangerschap door voetreflexologie

 

Wat een mooie sessie mocht ik deze week geven tijdens een overtijdsbehandeling bij een zwangere dame die ingeleid worden echt niet zag zitten. Vorige week had de verloskundige haar gezegd dat een voetreflexbehandeling goed kan werken als je overtijd loopt in de zwangerschap. Omdat ze dit bij haar eerste kindje ook had gedaan en dat helaas niet werkte heeft ze het even zo gelaten. Tot afgelopen maandag. Waarop ze besloot toch een afspraak te plannen.

 

Overtijdsbehandeling

Toch maar wel een afspraak inplannen voor een overtijdsbehandeling

 

Uiteindelijk na wat zoeken en een doorverwijzing van mijn collega (omdat zij vakantie heeft) stuurde ze mij een bericht. En gelijk die middag dat ze appte voelde ik al een connectie met haar dochter in de buik. Dat ze een dochter verwachte kon ik niet weten, ik voelde het wel. De kleine meid zocht al contact en zo kon ik alvast met de energie intunen. Dat soort dingen vertel ik moeders in eerste instantie nog niet. Wel gaf ik haar het advies om haar handen onder haar buik te leggen en niet (meer) bovenop haar buik. Want je kind gaat daarheen waar jouw handen liggen en uiteraard wil je het kindje naar de uitgang leiden.

 

Overtijdsbehandeling

 

Dinsdagochtend stapte mijn nieuwe cliënte de praktijk in met haar mooie zwangere buik (ik noem mijn cliënte in dit verhaal even Esmee, dit is niet haar echte naam). Kort namen we haar intakeformulier door (deze wordt altijd voor de tijd al ingevuld) en ik merkte dat we lekker aan de slag moesten gaan. Overigens klopte het dat ik had gevoeld had dat ze een meisje kreeg. Tijdens de overtijdsbehandeling spraken we over dingen en voelde ik al van alles gebeuren. Sprak ik in mijn onderbewustzijn met haar dochter terwijl mijn lippen niks zeiden. Zo leuk dat Esmee ergens iets voelde en ze gaf aan dat ik haar alles mocht zeggen wat ik voelde en dacht. Merk dat ik dat nog steeds spannend vind. Want wat als ik iets voelde wat niet klopte.

 

Esmee zakt steeds meer in haar eigen gevoel

 

Tijdens de sessie merkte Esmee dat ze steeds meer kon zakken en dat ze voor het eerst echt contact aan het maken was met haar dochter. Omdat ze al moeder is en de zorg heeft over een klein hummeltje vergat ze dat ze zwanger was van haar kind in plaats van een kind. En onbedoeld zakte ze in haar eigen liefdevolle energie en liet ze haar tranen gaan. Dit kindje heeft een andere start dan andere kindjes omdat moeder via de kunstmatige manier is bevrucht. Voor veel kindjes is dat een traumatische gebeurtenis. Waar helaas nog weinig mensen iets over weten.

 

De kracht van edelstenen

 

Toen ik Esmee vroeg of ze de kracht van edelstenen kende gaf ze aan dat ze die ooit eens had mogen ontvangen van een vriendin. Dat ze er verder niks mee kon. Waarop ik haar mijn bak met 15 verschillende soorten edelstenen geef en haar vraag om met haar gevoel één te pakken. Ze zijn allemaal zo mooi zegt ze! Deze niet, mijn gevoel zegt dat ik die moet pakken. En dan pakt ze de opaliet, een mooie doorzichtige ronde witte steen. Opaliet is een steen die kunstmatig is gemaakt. Dus eigenlijk net zoals haar kindje gaf ze aan. En dan is de cirkel rond.

 

Mijn handen op haar handen

 

Na de voetreflexmassage leg ik mijn handen die gevuld zijn met energie nog even onder tegen haar voeten aan, voel de energie door haar heen trekken en zie in mijn hoofd haar dochter geboren worden. Zo leuk om terug te krijgen, terwijl ik dat nog niet gezegd had, dat ze ineens van alles onderin haar buik voelde gebeuren. Na de sessie vraag ik Esmee om haar handen op haar buik te leggen en of ik de mijn erop mag leggen. Ja dat mag en we verbinden ons samen. In mijn onderbewustzijn praat ik nog even met het babymeisje. Ik krijg reactie doordat ze begint te bewegen en sluit de sessie af.

 

En ja daar is haar mooie meisje

 

Als morgenvroeg de bevalling nog niet is ingezet, dan kom ik bij jou thuis voor de overtijdsbehandeling besluiten we samen. Het wordt een bijzondere nacht en ik weet zeker dat de baby wordt geboren. ’s Middags gaat ze nog naar de verloskundige om te laten strippen en om 23.17 krijg ik een appje, de bevalling is begonnen. Omdat ik slaap lees ik het pas om 07.00 uur en als ik vraag hoe het nu gaat, krijg ik van Esmee zelf terug dat ze bevallen is. Wow wat mooi dat ik een klein steentje mocht bijdragen in het contact vernieuwen met misschien wel zichzelf, haar dochter en de bevalling in gang zetten. Ik moest na de sessie zelf ook flink bijkomen, want het heeft energetisch veel gevraagd. En ja dit was het allemaal waard.

 

Lieve zwangere vrouw, als jij dit leest en denkt ik wil goed mijn zwangerschap doorkomen en de bevalling. Stuur mij dan een bericht en hopelijk mag ik jouw zwangerschap aan de zijlijn begeleiden.