06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Spiritualiteit bij mij in de praktijk

 

In bijna drie jaar tijd heb ik weinig gedeeld over spiritualiteit bij mij in de praktijk. Iets waarvan ik zelf een oordeel heb over het feit wat een ander daar van zal vinden. Het leuke is dat ik dat steeds meer durf los te laten. En daardoor ook steeds vaker mensen zoals jij, je leest deze blog niet voor niks, in mijn praktijk mag ontvangen. Wat betekent het voor mij en hoe past dit in mijn praktijk?

 

 

Wat betekent spiritualiteit voor mij?

 

Voor mij heeft het de betekenis dat het iets is wat ik niet tastbaar aan kan raken. Een tafel of een stoel is een vaste materie en kan ik vastpakken en beschrijven hoe het eruit ziet. Als ik het heb over spiritueel zijn, dan is dat iets wat ik niet vast kan pakken. En is het elke keer weer anders. Voor mij betekent het dat ik mag vertrouwen op wat er is en ik mag luisteren naar de “stemmetjes” in mijn hoofd. Naar het gevoel in mijn lichaam. Dat ik verbonden ben met iets wat anderen misschien niet begrijpen. Ik geloof niet in god omdat ik daar niet mee opgegroeid ben. Dat betekent niet dat hij er niet is. Ik ben er wel van overtuigd dat er veel meer is na het leven hier op aarde.

 

Eigen ervaringen

 

Als klein kind had ik vaak bijzondere dromen. En ook in mijn jeugd en jong volwassenheid ging dit door. Omdat ik opgroeide in een “nuchter” gezin heb ik dit allemaal weggestopt. Tot een jaar of 7 a 8 geleden. Ik ging mij steeds meer verdiepen in andere dingen dan het aardse. Volgde een reiki cursus. Kwam in contact met Edith Bruns die elk jaar wel een spiritueel tekening voor mij maakt. En zo kwamen er steeds meer mensen op mijn pad waardoor ik mijn eigen spiritualiteit kon gaan ontwikkelen. Ik zei altijd ik ben spiritueel met beide benen op de grond. Al vraag ik mij af of dat wel klopt. Inmiddels weet ik dat ik een engel ben en die horen toch hierboven? Op al dit soort vragen zal ik nooit een eenduidig antwoord krijgen en dat hoef ik ook niet.

 

Hoe ziet het er dan uit in mijn praktijk

 

Soms ben ik aan het behandelen en hoor ik een woord of een zin of zie ik een beeld opkomen. Dat gebeurt niet altijd en zeker niet bij iedereen. Bij de ene persoon voel ik bij het binnenkomen al van alles of voordat ik in-tune op onze sessie. Eerder vond ik het maar gek om hierover te praten of te schrijven. Want dan zien mensen mij misschien wel als heks of een wappie. Allemaal namen die mensen ergens aan moeten geven zodat ze je in een hokje kunnen stoppen. Wat als ik juist met die energie die ik toch altijd al bij mij draag een steentje kan bijdragen aan het herstel van mijn cliënten. Dat kan bewust zijn en soms onbewust. Waarom zou ik dat in goed overleg met de client dan niet doen. En misschien is dat wel waarom mijn haptische massage zo’n enorm succes is. Omdat de energie nog meer mag stromen door mijn gave?!

 

 

Gave

 

Eerder gezegd vind ik een gave nogal wat. Een beetje een zwaar woord. Of ben ik te bang wat een ander daarvan vind. Zelf denk ik dat ik te bescheiden ben in wat ik allemaal met mijn “gouden” handjes kan. Oh ja dat is overigens geen uitspraak van mij die gouden handjes, dat zijn echt meerdere cliënten die dat regelmatig zeggen. Dat de energie stroomt, ja daar ben ik mij zeker bewust van. En dat er heel veel warmte afkomt ook. En hoe anderen dat noemen, dus gave, gouden handen etc, dat ga ik dan maar geloven. Want zij hebben het immers ervaren, toch! Ik ben gewoon erg blij dat ik anderen kan helpen.

 

Denk je na het lezen van deze blog. Daar wil ik wel meer over weten? Dan nodig ik je graag uit tot een (intake) gesprek of energetische massage. Contact opnemen.