06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl
Healthful by Anouk

Voeding 

Waarom voor orthomoleculaire voeding kiezen?

Orthos betekent juist en moleculair betekent moleculen ofwel voedingsstoffen. Het betekent dus eigenlijk ‘de juiste voedingsstoffen’. Als Natuurgeneeskundig Therapeut heb ik naast mijn opleiding tot voedingsdeskundige ook de module orthomoleculaire voeding gevolgd. Daarbij word gekeken naar de werking van verschillende voedingsstoffen op ons lichaam. Het werkt simpel. Ieder lichaam heeft een ongelofelijk knap staaltje zelfherstellend vermogen. Alleen moet je het lichaam wel de juiste bouwstenen aanreiken om dit te kunnen bewerkstelligen. Voeding is dus het beste medicijn, zonder enige nadelige bijwerking!

Pure, onbewerkte voeding

De basis van een orthomoleculaire aanpak is heel simpel: zo veel mogelijk puur en onbewerkt eten. Er wordt bij een orthomoleculaire voeding dus niet, of zo min mogelijk, gebruik gemaakt van pakjes, zakjes en kant-en-klaar producten. Uiteraard maak ik hier bij een praktische vertaalslag zodat dit voor iedereen haalbaar is.

voeding

Wat levert het mij op!

Pure, onbewerkte voeding levert veel meer voedingsstoffen dan wanneer dit sterk bewerkt is. Waardoor het dus voedt in plaats van dat het alleen maar vult. We hebben voedingsstoffen nodig om de vele honderden processen in ons lichaam goed te kunnen laten verlopen.

Wat als ik niet gezond eet?

Bij frequent gebruik van bewerkte voeding heb je grote kans op tekorten in je lichaam. Tekorten kunnen aanleiding zijn voor vele ziektebeelden. Maar ook vage klachten, zoals hoofdpijn, futloosheid of vermoeidheid. Daarnaast geeft sterk bewerkte voeding vaak vervelende klachten zoals een opgeblazen, pijnlijke buik.

Sterk bewerkt eten zit vol met extra stoffen die we helemaal niet nodig hebben en zelfs belastend kunnen zijn voor je systeem. Denk aan allerlei toevoegingen of E-nummers zoals smaakversterkers, geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Denk ook aan onnodige toevoegingen in de vorm van bestrijdingsmiddelen, pesticiden, antibiotica en groeihormonen (deze laatste in dierlijke producten als vlees en zuivel) etc.

Een orthomoleculaire aanpak is dus probleembestrijding in plaats van symptoombestrijding. Het probleem wordt bij de kern aangepakt.

Wil je na het lezen van deze tekst graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk