Healthful by Anouk
Reflexzone-massage
Reflexzonemassage
“Reflexzonemassage omdat je lichaam al genoeg te verduren heeft”. Je lichaam heeft de hele dag door te maken met allerlei indrukken en bewegingen. Aan het eind van de dag kan je lichaam daardoor behoorlijk moe aanvoelen en ook zijn. En misschien voel je ook daadwerkelijk pijn. Onder je voet of ergens anders in je lichaam: je hoofd, je rug, buik. Misschien heb je met allerlei emoties te maken zoals bijvoorbeeld boosheid, stress, verdriet, angst etcetera. Die zetten zich immers ongemerkt vast in je lichaam. Weet je dat een massage dan kan helpen om de pijn te verlichten en/of je weer prettiger in je vel te voelen? Want, volgens oosterse geneeswijzen vertellen je voeten en handen wat er in je lichaam en geest omgaat.
Voetreflexmassage en reflexzones
Onder je voet en in je handen bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones ofwel: drukpunten. Die staan in verbindingen met de rest van je lichaam. Zoals je organen, beenderen, weefsel, spieren en dergelijke. Bijvoorbeeld pijn in je hoofd hebben kan betekenen dat de energiestromen naar je hoofd zijn verstoord. Ben je niet fit? Dan is je lichaam niet in balans. Kortom ziekte, pijn en spanningen zijn dan het gevolg. Ook kun je last hebben van hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, stress, gewrichts- en spierpijn enzovoort.
Wat doet een reflexmasseur nu precies?
Door bepaalde punten onder je voet of in je handen te stimuleren spreek je het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. Waardoor de energie vrij kan stromen in het lichaam. En daardoor kunnen afvalstoffen je lichaam verlaten. Dat is ook de reden waarom er na een reflexzonemassage ook geadviseerd wordt om veel water te drinken. Daarmee ondersteun je de afvoer van afvalstoffen. Na afloop van zo’n massage voel je je dan ook vaak al een stuk lichter en prettiger.
De behandeling
Nadat er een intake met de reflexmasseur is geweest, kan er worden overgegaan tot behandeling. Er zijn indicaties waardoor een reflexbehandeling niet voor iedereen geschikt is, bijvoorbeeld tijdens de eerste vier maanden van de zwangerschap. Later in de zwangerschap is dit geen probleem. Dus geef je masseur altijd de meest recente informatie. Bij zogenoemde contra-indicaties is een ontspanningsmassage echter wel mogelijk. Overigens is een dergelijke massage nooit bedoeld als vervanging van de reguliere geneeskunst.
Positieve effecten
Bijgaand een aantal positieve effecten van zo’n massage, zoals: ontspanning en minder stress, het stilt pijn, boost je afweer, verbetert de doorbloeding, bevordert je nachtrust en pept je humeur op.
Wil je na het lezen van deze tekst graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Of plan gelijk jouw afspraak in!