06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl
Healthful by Anouk

Handreflex-

massage

Handreflexmassage en reflexzones

Op je handen bevinden zich allerlei drukpunten. Die staan in verbindingen met de rest van je lichaam. Zoals je organen, beenderen, weefsel, spieren en dergelijke. Bijvoorbeeld pijn in je hoofd hebben kan betekenen dat de energiestromen naar je hoofd zijn verstoord. En in plaats van een paracetamol te nemen bij pijn in je hoofd, kun je kiezen om juist de bron aan te pakken in plaats van de symptomen. Ben je niet fit? Dan is je lichaam niet in balans. Kortom ziekte, pijn en spanningen zijn dan het gevolg. Ook kun je last hebben van rugklachten, vermoeidheid, luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, stress, gewrichts- en spierpijn enzovoort.

Wat doet een handreflexmasseur nu precies?

Door bepaalde punten op je hand te stimuleren spreek je het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. Waardoor de energie vrij kan stromen in het lichaam. En de afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. Daarom wordt na een handreflexmassage ook geadviseerd om veel water te drinken. Daarmee ondersteun je de afvoer van afvalstoffen. Na afloop van zo’n massage voel je je dan ook vaak al een stuk lichter en prettiger.

De heilzame effecten van handmassages

Een massage van de handen heeft, zoals aangegeven, een positief effect op diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Nadat er een intake met de masseur is geweest, kan er worden overgegaan tot behandeling. Er zijn redenen waardoor een behandeling niet voor iedereen geschikt is. Bijvoorbeeld tijdens de eerste vier maanden van de zwangerschap. Of wanneer je de griep hebt. Je lichaam heeft immers bij een griep al genoeg om op te lossen. Dus geef je masseur altijd de meest recente informatie. Zodat je op tijd een afspraak kunt verplaatsen. Bij zogenoemde contra-indicaties is een ontspanningsmassage wel mogelijk. Overigens is een dergelijke massage nooit bedoeld als vervanging van de reguliere geneeskunst.

Positieve effecten

Bijgaand een aantal positieve effecten van zo’n massage, zoals: meer energie en ontspanning. Minder stress en spanningen. Je klachten verdwijnen of nemen af. Je afweer krijgt een boost, brengt je hormonen in balans, verbetert de doorbloeding, bevordert je nachtrust en pept je humeur op.

 

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk