Healthful by Anouk

Handreflex-

massage

Wat is een handmassage?

Je lichaam heeft behoorlijk wat te verduren. Aangezien je er dagelijks heel wat kilometers mee af legt. Aan het eind van de dag kan je je daardoor behoorlijk moe aanvoelen en ook zijn. Maar, misschien voel je ook daadwerkelijk pijn in je lichaam. Misschien kamp je met allerlei emoties zoals bijvoorbeeld boosheid, stress, verdriet, angst etcetera. Die zetten zich immers ongemerkt vast in je lichaam. Weet je dat een handmassage dan kan helpen om de pijn te verlichten en/of je weer prettiger in je vel te voelen? Want, volgens oosterse geneeswijzen vertellen je handen wat er in je lichaam en geest omgaat.

Handreflexmassage en reflexzones

Op je handen bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones ofwel: drukpunten. Die staan in verbindingen met de rest van je lichaam. Zoals je organen, beenderen, weefsel, spieren en dergelijke. Bijvoorbeeld pijn in je hoofd hebben kan betekenen dat de energiestromen naar je hoofd zijn verstoord. Deze zienswijze is gebaseerd op een eeuwenoude oosterse methode die ervan uitgaat dat lichaam en geest 1 geheel zijn. Ben je niet fit? Dan is je lichaam niet in balans. Kortom ziekte, pijn en spanningen zijn dan het gevolg. Ook kun je last hebben van hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, stress, gewrichts- en spierpijn enzovoort.

Wat doet een handreflexmasseur nu precies?

Door bepaalde punten op je hand te stimuleren spreek je het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. Waardoor de energie vrij kan stromen in het lichaam. En de afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. Daarom wordt na een handreflexmassage ook vaak geadviseerd om veel water te drinken. Daarmee ondersteun je de afvoer van afvalstoffen. Na afloop van zo’n massage voel je je dan ook vaak al een stuk lichter en prettiger.

De heilzame effecten van voetmassages

Een massage van de handen heeft, zoals aangegeven, een positief effect op diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Nadat er een intake met de masseur is geweest, kan er worden overgegaan tot behandeling. Er zijn indicaties waardoor een reflexbehandeling niet voor iedereen geschikt is, bijvoorbeeld tijdens de eerste vier maanden van de zwangerschap. Later in de zwangerschap is dit geen probleem. Dus geef je masseur altijd de meest recente informatie. Bij zogenoemde contra-indicaties is een ontspanningsmassage echter wel mogelijk. Overigens is een dergelijke massage nooit bedoeld als vervanging van de reguliere geneeskunst. Bijgaand een aantal positieve effecten van zo’n massage, zoals: ontspanning en minder stress, het stilt pijn, boost je afweer, verbetert de doorbloeding, bevordert je nachtrust en pept je humeur op.

 

Relax
Rebalance
Rejuvenate
Retreat

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk