06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Voorbereiden op de massage, hoe ik dat doe?

Ik loop de trap op en open het gordijn van mijn praktijk zodat ik mij kan voorbereiden op de massage. De deur neemt teveel ruimte in beslag en ik merk dat ik in een mega afgesloten ruimte minder fijn behandelen kan qua energie. Dan draai ik mij om en sluit het gordijn.

Ik geef mijn Yogiman een aai over zijn bol om de nare energieën buiten te houden en pak mijn klankschaal van het kastje. Ik ga gek genoeg altijd met mijn gezicht naar de spiegel toe staan en sla de klankschaal aan. Die beweeg ik dan van mijn hoofd naar mijn hart. Want op mijn hart resoneert deze enorm. Ik heb hem dan ook zelf uitgekozen. Mijn hart gaat open en ik voel me warm worden. Mijn zonnevlecht die net boven je navel zit begint een soort van te gloeien. Het gevoel dat ik ook ervaar wanneer ik een haptische massage geef. Ik ga nog even met de klankschaal door de ruimte heen als ik hem aansla. Zodat ik zeker weet dat alle achtergebleven energie weg is.

Voorbereiden op de massage

Zonder te aarden minder energie

Tijdens het voorbereiden op de massage doe ik wat qigong oefeningen zodat ik mij met zowel de moeder aarde-energie als het universum-energie kan verbinden. Even lekker in mijn eigen fijne en positieve energie komen. Want zonder goed te aarden kan ik niet fijn masseren. Of neem ik teveel energie van een ander over. Iets waar ik dan daarna last van heb. Ik loop naar de laptop, open Youtube en vul de zoekterm ontspannende muziek in. En dan wordt de kamer steeds zachter en zachter. De diffuser staat in de vensterbank en wacht op een nieuwe lading water en een nieuwe etherische olie. Het liefst gebruik ik rode mandarijn. De zachte zoete lucht die mij aan de warme zon in Spanje doet denken.

Verbinden met het hele universum

Na het voorbereiden op de massage, zorg ik dat de massagetafel weer op de juiste hoogte staat, de schone handdoeken erop liggen en de olie klaar staat. Echt elke keer als ik in deze ruimte sta of zit verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. De paarse spirituele kleur maakt me lief en zacht. Die geeft mij de mogelijkheid om mij te verbinden met alles in het universum. Ik ga zitten achter mijn bureau nadat ik een kaarten set heb gepakt. Dan sluit ik mijn ogen en vraag ik tijdens het schudden wat ik die dag nodig heb of wat de dag mij mag brengen. En zo leuk dat mijn onderbewustzijn al weet wat ik nodig heb. Dan adem ik nog een paar keer diep door en gaat meestal de bel. In die fijne en ontspannen sfeer ontvang ik jou en mag jouw lichaam in die zachte energie zakken.

Lees ook mijn blog: Haptische massage een complete belevenis en Liefdesdroom, de weg terug naar jouw hart.