06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Fijn dat je er bent en mijn blog leest over wie ik ben. Ik ben Anouk Doeschot, trotse moeder van een geweldige zoon en Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. In januari 2019 ben ik gestart met mijn eigen Natuurgeneeskundige Praktijk Healthful by Anouk. Lang heb ik geweten dat ik ooit voor mezelf zou beginnen. Waarin of als wat wist ik eerst niet. Totdat ik twee en half jaar geleden de kans kreeg om opnieuw te gaan studeren. Naar aanleiding van een aantal klachten heb ik besloten om mij in eerste instantie te gaan verdiepen in voeding.

 

Mijn klachten

De klachten die ik vanaf kind af aan al had, waren opeenvolgend astma, hooikoorts, darmklachten als in prikkelbare-darm-syndroom, ook wel PDS genoemd. En zelfs pijn in mijn gewrichten. In de opleiding Psychosociale Basiskennis kwam ik er achter dat het te maken heeft met een verstoring van mijn immuunsysteem. En dit staat weer in contact met onder andere voeding en stress. Daar begon dus twee jaar geleden mijn zoektocht naar wat voeding voor mij kon betekenen. Naast die opleiding en een baan, besloot ik om een 12 weken durende mindfulness cursus te gaan volgen. Dit om mijn stress, die ik helaas ondervond in mijn werk te kunnen managen. Tien ballen in de lucht houden red niemand en ook mij is dat helaas niet gelukt. Ondanks dat ik positief in het leven probeerde te staan, druk met mijn voeding bezig was en aan mindfulness deed.

Het roer ging om

Dus vorig jaar besloot ik dat die stress mij de kop koste en ik niet langer in een burn-out wou en kon blijven zitten. Ik heb toen gedaan wat ik altijd al najoeg. Eigen baas worden! Ik trok de stoute schoenen aan en schreef me in bij de Kamer van Koophandel. Uiteraard na heel veel voorwerk. Ging verder met studeren en merk dat mijn klachten op dit moment met 85 procent zijn afgenomen. Ik besloot weer te gaan sporten, ik zette mijn bedrijf op en bleef studeren. De andere vijftien procent, die komen ook wel goed. Want het is niet erg dat mijn lichaam af en toe aangeeft dat ik pauze mag nemen of dat mijn vermoeidheid soms zorgt dat ik een stapje terug doe.

Op jezelf letten

Het belangrijkste is dus ook dat we op tijd aan de bel trekken. Wanneer je het even niet zit zitten, je lichaam aangeeft dat je rust moet pakken of dat je klachten lichamelijk aanvoelen maar er niks gevonden kan worden. Zorg dat je hulp kunt krijgen, die is er altijd en in vele vormen. Jij bent het allerbelangrijkste. Wanneer je durft toe te geven dat je het alleen niet kunt, dan heb je voor jezelf al een stap gezet en ben je al een heel eind. Ik weet hoe dat is en ik ben enorm trots op de powervrouw die ik ben geworden.