06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Energetische massage, een bad vol liefde

 

Stel je eens voor dat je thuiskomt in een bad vol liefde tijdens mijn energetische massage. Je neemt plaats op de massagetafel en mag alles wat niet meer dient van je af laten glijden. Mijn handen glijden met liefdevolle lange aanrakingen over je lichaam heen. Stevig met afwisselend hele langzame diepe aanrakingen. Je ademhaling wordt steeds trager en je zucht een keer. Wist je dat zuchten betekent dat je in diepe ontspanning bent?

 

Energetische terugkomen bij jezelf

 

Een energetische massage helpt jou om weer terug te komen bij jezelf. Je mag voelen wie jij nu werkelijk bent en wat jij op dat moment nodig hebt. Het laat je voelen dat je niet alleen een hoofd hebt dat denkt, ook een lichaam dat mag voelen. Vaak krijg ik de vraag, leg mij eens uit hoe dat dan werkt die massage van jou. Helaas heb ik daar niet echt een kant en klaar antwoord op. Al denk ik dat het eerste stuk van mijn blog hierboven al goed verwoord wat er mag zijn. Onze energieën worden tijdens de massage één. Ook voel ik waar jouw blokkades in je lichaam zitten en welk deel aandacht van jou nodig heeft.

 

Energetische massage

 

Ervaring tijdens en na een energetische massage

 

Wat kun je tijdens en na de massage allemaal gaan ervaren? Dat is voor iedereen totaal anders. De één heeft hoofdpijn en is moe. Vermoeidheid is echt een teken dat je lichaam toe is aan rust en daar mag je dan ook aan gaan toegeven. En een ander die zoals ik het in de praktijk heb gezien, heeft dagenlang rustig aan moeten doen omdat zijn lichaam na een lange periode van stress en medicatiegebruik, aangaf dat het wel even klaar was. Ik adviseer dan ook om met dit deel van jezelf aan de slag te gaan. Want je lichaam laat je dit niet voor niks voelen en zien. De meeste reacties die ik na mijn sessies terugkrijg zijn: wat ontzettend fijn dat je mijn lichaam zo liefdevol aanraakt. Ik voel mij veilig en geborgen bij jou. Alsof ik helemaal één met jou was. En weer een ander zegt, ik voelde een liefdevolle opwinding, die heel langzaam en intens was.

 

Ik heb mijn energetische pad gevonden!

 

Ook één van mijn collega’s is bij mij onder behandeling. Eerder kwam ze voor de voetreflexbehandelingen of voor een klassieke massage om de stress los te laten. Sinds ik de energetische massage vorm in mijn toolbox heb zitten, wil ze niks anders meer. Dit is zo jij Anouk, je hebt helemaal je draai gevonden met liefdevol (aan) raken. En wat is dat mooi om te horen, want precies zo is hoe ik het ook voel. Ik heb mijn pad naar liefdevolle aanrakingen gevonden. En dit pad is nog lang niet ten einde. Ik hoop jullie snel meer te kunnen vertellen over de studie die in het najaar start. Waarbij ik mij ga verdiepen in liefdevolle aanrakingen bij zowel vrouwen als mannen.

 

Heb jij na het lezen van deze blog vragen of wil je gelijk de 60 of 90 minuten durende energetische/haptische massage boeken, stuur mij dan bericht. Bellen kan natuurlijk ook.