06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Burn-out is een cadeautje aan jezelf!

 

Burn-out, opgebrand, vol stress, geen puf meer om wat te doen, altijd maar moe en een kort lontje. Deze staat van zijn ken ik maar al te goed. Binnen tien jaar tijd mocht ik het maar liefst drie keer meemaken. Ja dat lees je goed, drie keer. En toch heb ik mijn burn-out altijd als een cadeau aan mezelf kunnen zien. Niet altijd op dat moment, wel na de tijd.

 

Burnout

Op mijn tenen lopen

 

De eerste uitte zich na mijn scheiding 13 jaar geleden. Ik liep natuurlijk al wel langer op mijn tenen. Vooral op mijn werk. Dat daar de thuissituatie bij kwam was niet onvermijdelijk. Het duurde best wel lang dat ik kon herstellen omdat ook de scheiding en een kindje van 3 niet meehielp. En toch verhuisde ik naar mijn eigen koopwoning. Zat nog midden in rechtszaken in verband met mijn zoon en ex en ik startte met een nieuwe studie. Medisch secretaresse zou beter voor mijn lichamelijke klachten zijn. Niks was minder waar, nou niet helemaal dan. Het tillen hoefde ik niet meer. De mentale stress was net zo zwaar.  Tien jaar lang heb ik dat vak weten vol te houden. Wel altijd op mijn tenen moeten lopen.

 

Leren luisteren naar je eigen lichaam

 

Dus in de laatste 5 jaar van mijn “carrière” als medische secretaresse binnen een ziekenhuis waren geen pretje. Narcistische teamhoofden, soms arrogante dokters en collega’s waarvan je denkt, hoe durf jij in de zorg te gaan werken. Een hard vak in mijn ogen of gewoon de domme pech gehad om op de verkeerde afdelingen terecht te komen. Tenminste dat heb ik lang zo gezien. Want waarom had ik de pech om een burn-out te krijgen. Ik denk omdat ik mocht gaan leren om naar mijn eigen lichaam te gaan luisteren. Iets wat heel veel mensen in mijn ogen mogen gaan doen. Je lichaam verteld je namelijk iets en luister alsjeblieft.

 

Burn-out was mijn eyeopener, het kan ook anders!

 

Voor mij was de laatste burn-out mijn eyeopener. Ik moest het ziekenhuis verlaten omdat het mij ziek maakte. Alleen durfde ik dat niet omdat ik bang was mijn financiële zekerheid op te geven. En toch deed ik het, in de hoop dat ik beter zou worden. Nu 2,5 jaar later is dat één van de beste beslissingen geweest die ik in de laatste jaren heb genomen. Ondertussen heb ik studies gevolgd, heb ik mijn praktijk opgezet en ben ik gelukkig. Fysiek heb ik soms echt nog wel wat klachten. En na een drukke werkweek zoals deze week dan ben ik op de vrijdag op. Dan neem ik een bad, lees een boek of dut lekker even na het eten. En dan ben ik er weer. Dus go with the flow!

 

Go with the flow

 

Burn-out, het komt echt allemaal wel goed!

 

Dus als jij dit leest en denkt dat het nooit meer goed komt. Dan mag je die denkwijze gaan ombuigen in iets wat je graag zou willen veranderen in je leven. Misschien afscheid nemen van een vriendschap, relatie of werk. Of juist een andere carriere of meer tijd voor jezelf. Want als ik het kan met drie keer een burn-out, dan kan jij dat zeker ook. En ik help je graag met je proces, want als ik ergens ervaringsdeskundige in ben dan is het wel op dit vlak. Daardoor weet ik wat rust, een goed gesprek en een massage voor je kan betekenen.

 

Graag zie ik jou met jouw burn-out klachten in mijn praktijk verschijnen. Voor de tijd gaan we wel samen bekijken op welk punt je erin staat. Want zit je tegen een burn-out aan of heb je het ergste al gehad, dan is behandelen door middel van voetreflexmassage bijvoorbeeld een optie. Dit zet ik niet midden in je proces in, want je lichaam heeft al genoeg aan zichzelf zonder dat ik aan je lijf ga zitten. Neem gerust contact op om alle opties te bespreken.