06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Zelfvertrouwen door kleuren

 

Vanmorgen loop ik zonder make-up en een leuk jurkje vol zelfvertrouwen mijn eigen praktijkruimte in, want ik heb een kleurenconsult met een hele lieve dame. Voor een hele tijd geleden ben ik bij haar geweest om door middel van kleurflesjes te mogen ervaren wie ik in de kern ben. Waar ik sta en waar ik naar toe wil en mag gaan. Nu het koudere weer eraan komt en zij en haar man minder op pad gaan kreeg ik vorige week een bericht, wanneer heb je tijd voor de kleuren voor je buitenkant.

 

Eerst even bijkletsen

 

Onder het genot van een kop thee kletsen we eerst even lekker bij. Over mijn praktijkruimte, die ze tijdens de opening al had gezien. Hoe het nu loopt en hoe blij ik ben met deze stap. En dan stalt ze alle kleurstalen op mijn behandeltafel uit. Zetten we de spiegel tegen de muur en mag ik plaats nemen in de stoel zodat ik samen met haar erin kan kijken. Eerlijk is eerlijk, wat lastig met al die kleuren en seizoentypes.

 

Zelfvertrouwen

 

Zelfvertrouwen

 

 

 

En dan begint ze met het uitzoeken wat voor type ik ben

 

Dan krijg ik een wit gewaad over mij heen en zelfs mijn haren worden onder een witte doek weggemoffeld. Nou daar zit ik dan, wat een gek gezicht zo. Het is ergens goed voor, want op deze manier is alles geneutraliseerd en kunnen de kleurdoeken voor mij spreken. En dan begint ze om te kijken of ik een warm of koud type ben. Om vervolgens te kijken of ik winter of zomer ben. Oke de zomer valt al af. Zo valt ook de lente af en blijven de twee warme donkere seizoenen over. Bij veel mensen heeft ze binnen weinig tijd door welk type ze zijn. Alleen bij mij was het toch wel twijfelachtig. Blijkbaar kan ik gewoon veel kleuren hebben.

 

Zelfvertrouwen

 

Ik blijk een trotse herfstvrouw vol zelfvertrouwen te zijn!

 

Nog een paar keer checken en ja hoor ik ben een herfstvrouw, joehoe. Mijn kleurkwaliteiten zijn dan ook donker, warme kleuren en ook volle diepe kleuren. De herfstvrouw is een individualistisch, levendig en kleurrijk in haar persoonlijkheid. Zij oogt sterk en zelfverzekerd. Kenmerkend is dat zij een duidelijke mening heeft, vaak impulsief is en makkelijk besluiten neemt. Ze is zelfstandig, een geboren leider. De herfstvrouw is creatief, houdt niet van het voorspelbare. Ze is hartelijk, trots en optimistisch. Is loyaal en heeft veel vrienden. Ook kan ze te goed van vertrouwen zijn. Heeft een goed gevoel van humor (al snapt niet iedereen die, gelukkig kan ik enorm om mezelf lachen). Ze heeft sterk wisselende stemmingen, is extravert maar soms stil en teruggetrokken. De neiging bestaat om teveel hooi op de vork te nemen. Ze lijkt chaotisch maar is op haar eigen wijze goed georganiseerd. Nou volgens mij een hele goede omschrijving wie ik ben. En daar ben ik trots op.

 

Zelfvertrouwen

 

Shopping it is….

 

Dus dit weekend maar eens lekker door mijn kledingkast heen en de stad in! Want ja ik wil geen saai grijs muisje zijn met de heerlijk warme trui die ik nu over mijn jurk heen draag die veel te saai van kleur is. Mijn zelfvertrouwen mag nog wel even een extra boost krijgen. Gelukkig past de warme koperen haarkleur perfect bij de herfstvrouw en ook de setjes die ik afgelopen week al bij de Livera scoorden. Yes spice up my love life! Or my normal life…

 

Dit wil jij toch ook!

 

Denk jij nu, ik wil met een dosis zelfvertrouwen door het leven gaan en dit is wat ik nodig heb als vrouw zijnde. Dus weg met het zwart, waar je jezelf niet mee laat zien. Neem dan contact met mij op. Want de kans is erg groot dat straks in het nieuwe jaar Yolanda en ik workshops gaan organiseren om jou te laten zien en ervaren wie jij nu werkelijk bent van zowel binnen als buiten.