06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Noem me wazig, noem me gek. Ik weet dat het niet zo is. Spiritualiteit is alleen niet voor iedereen grijpbaar. En dat is de reden waarom ik er niet altijd over praat. Ik voel, ik weet dat het er wel is. Zo sta ik gelukkig alweer jaren met dit deel van mijn leven in contact. Helaas was er in het gezin waar ik in opgroeide hier geen aandacht voor en heb ik het lang verstopt, tenminste zo voelt dat voor mij. Ik sloot mij op in mijn ijzeren toren. En pas jaren later, ver in mijn dertiger jaren, smolt die ijzeren laag en kwam er een gevoelige dame tevoorschijn.

 

Energie

Ongeveer zes jaar geleden kwam ik in contact met reiki. Hier heb ik in het begin wel wat mee gedaan, later helaas niet meer zoveel. Totdat ik begon met mijn praktijk en ik af en toe cliënten heb die openstaan voor energieën die we met het blote oog niet kunnen zien. Soms praten we er dan over, vaak merken ze dat er iets in hun gebeurd. De één noemt het een constante tinteling als ik ze aanraak en een ander voelt ineens dat zijn voeten erg warm worden of dat mijn handen als kooltjes aanvoelen.

 

Spiritueel is niet hetzelfde als zweverig zijn

Voor mij is dit een teken dat ik een helend vermogen heb. En dit geef ik dan onbewust en soms bewust mee tijdens mijn aanrakingen in de behandeling. Spiritueel zijn betekent dus niet automatisch dat ik zweverig ben. Want dat ben ik zeker niet, ik sta gewoon met beide benen op de grond. Al ziet mijn zoon dat soms heel anders. Ook dat mag er zijn. Ik hoef niet begrepen te worden, zolang ik mezelf maar begrijp en ook accepteer dat ik dit bij me draag. Het maakt mij vaak een stuk makkelijker om mezelf en anderen om mij heen te bergrijpen.

 

Inzichtkaarten

Sinds een aantal weken heb ik een aantal hele mooie Inner Compass coach kaarten en Osho Zen Tarot kaarten. En wat geven deze kaarten mij een inzichten. Even twijfelde ik of ik hier over mocht gaan bloggen. Toen besefte ik mij dat ik dit ook ben! Ik zal je tijdens de behandeling niet ongevraagd advies geven, tenzij jij je daar voor open stelt. Dat is wat jij laat zien en daar kan ik dan als dat voor mij goed voelt op inspelen. Net voordat ik begon te schrijven en ik me dus afvroeg of de wereld wel klaar is om dit van mij te weten, zag ik de quote van de dag in mijn meditatieapp binnenkomen. “Onderschat nooit de kracht van kleine stapjes”. Wow zo toepasselijk.

Voor degene die de Osho kaarten kennen, ik trok net de kaart bestaan! “Je bestaat niet toevallig, de wereld heeft je nodig. Zonder jou ontbreekt er iets aan het bestaan dat niemand kan vervangen. Daaraan ontleen je je waardigheid, het hele bestaan zou je missen”. Dit is maar een klein stukje van de tekst in het boekje. En ik voel ook dat ik en mijn praktijk nodig zijn. Nodig om de ander weer in balans te mogen brengen. Dus ga ik lekker door met mijn spirituele kant en mijn ik sta met beide benen op de grond persoon. Ik hoop dat ik met mijn aanrakingen en energie jou mag openen.