06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Het einde van het jaar nadert. Kortom een mooie tijd om eens een brief aan jezelf te schrijven. Neem vanavond nog tijd voor jezelf. Want waarom zou je wachten tot morgen of overmorgen. Pak een groot kladblok of een papier waarop jij alle woorden wilt schrijven. Wanneer je echt ontspannen wilt beginnen, zoek dan een plek waar je alleen kunt zijn. Maak jezelf een lekkere kop hete thee. Doe als je dat fijn vind wat kaarsjes aan of brand een wierookstokje. Alles om jou tot rust te laten komen en je hoofd leeg te kunnen maken.

Nadat je dat gedaan hebt, neem je de beslissing of je een brief voor over een jaar schrijft of misschien wel voor over 5 of zelfs 10 jaar. Bedenkt wel goed waar je de brief neerlegt, want het zou zo jammer zijn als je deze kwijt raakt. En dan komt voor de meeste mensen misschien wel het lastigste deel. Want waar schrijf ik dan over. Eigenlijk is er geen goed of fout. Wanneer je ontspannen bent komen de woorden vanzelf wel op je papier. Mocht je hier toch moeite mee hebben. Dan staat onderaan deze blog een lijst met onderwerpen die je kunt kiezen om over te schrijven. Nu je weet voor wanneer je de brief wilt schrijven en je het niet kon laten om toch naar beneden te scrollen voor de onderwerpen. Vraag je jezelf waarschijnlijk af waarom je een brief aan je toekomstige ik wilt schrijven.

4 redenen waarom je zou schrijven

Ten eerste omdat het je dwingt om in het hier en nu te zijn. Je doet dit niet zo maar even wanneer je staat te koken. Tijd voor jezelf om stil te staan bij wat jij nu eigenlijk echt tegen jezelf wilt zeggen. Ten tweede je spiegelt jezelf. Vaak zijn we bezig met wat de wereld om ons heen vind. En vergeten we te kijken naar onszelf. Wat onze diepste wensen en verlangens zijn. Reden nummer drie is dus dat het een helende werking heeft. Waar liep ik tegenaan afgelopen jaar en wat wil ik dat er komend jaar dan anders gaat. Wanneer je tekst op papier zet, laat je al los en geeft het ruimte om met wat anders aan de gang te kunnen. Als laatste mag je dankbaar zijn voor wie je bent. Schrijf mooie dingen over jezelf op en voel dan ook wat het met je doet. Want het helpt niet alleen met het loslaten van negatieve emoties maar ook met het erkennen van de positieve. Jij bent immers een mooi mens. En dan tot slotte de 10 onderwerpen die je zou kunnen gebruiken voor je brief.

De 10 onderwerpen:

1. Jezelf
2. Je werk
3. Gezinsleven
4. Vrienden
5. Familie
6. Relaties
7. Liefdesleven
8. Hobby’s
9. Dankbaarheid
10. Geloof

Ten slotte

Wanneer je klaar bent met je brief, lees je deze nog 1 keer goed door. Stop hem in een envelop, plak hem dicht en schrijf de datum van die dag erop. Leg hem op een speciale plek voor jou. Je kunt als je dat prettig vind, de datum nog in je agenda noteren. En pak hem dan over bijna een jaar vanaf nu om hem te lezen. Klopt het wat je op hebt geschreven. Of krijg je ineens inzichten. En ga dan opnieuw zitten wanneer je voor een jaarlijkse brief hebt gekozen.