06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl
Wat is reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Reiki is een zuivere, natuurlijke en eenvoudige methode om helende energie over te brengen naar mens, dier en zelfs planten. Onze levensenergie wordt door de Reiki heelmethode versterkt en Reiki brengt ons lichaam in balans. Deze natuurlijke helende energie stroomt in een krachtige en geconcentreerde vorm door de handen van de Reiki-gever naar degene die je wilt behandelen of naar jezelf. Bron: Jaap Pol.

Wat doet Reiki (met mens en dier)

Wanneer door ziekte of vermoeidheid het lichaam te weinig energie heeft om te kunnen herstellen, kan Reiki een methode zijn om het lichaam op een natuurlijke wijze te ondersteunen bij het herstel. Met Reiki kun je zowel jezelf als iemand anders behandelen. Doordat je in de cursus leert om met je handen te voelen welke plek in het lichaam meer energie nodig heeft, kun je heel gericht de energetische balans herstellen. Dit wordt de Byosen genoemd. Met Reiki is het mogelijk om kleine kwalen en pijnen te verminderen. Reiki is een prima ondersteunende alternatieve geneeswijze in samenhang met de reguliere geneeswijze. Steeds meer artsen erkennen de krachtige werking van Reiki. Met Reiki geef je als het ware het genezingsproces een extra duwtje in de rug. Bron: Jaap Pol.

Waarom ik ooit koos om met Reiki te beginnen

Jaren geleden nam ik de stap om bij Jaap Pol mijn eerste Reiki cursus te gaan volgen. Dit omdat er bij mijn zoon net ADHD was vastgesteld en ik hoopte hem hier in te kunnen ondersteunen. Helaas zag hij het als iets wat niet tastbaar is en dat het dan niet kan werken. Lang heb ik mezelf Reiki gegeven en ook ging ik hier bij wat inmiddels mijn collega Natuurgeneeskundige is voor oefenavonden. Ook heb ik er jarenlang niks actiefs mee gedaan.

Reiki energie doorvoeren in mijn behandelingen

Uiteraard merkte ik wel dat de energie bleef stromen en dit kwam ook ten goede bij mijn eigen cliënten. Vaak zeggen de cliënten tegen mij dat mijn handen heet zijn en dat er een soort van stroom of energie door ze heen gaat. Op die momenten geef ik geen actieve Reiki, dit omdat je daar toestemming voor moet vragen. Ook behandel ik zelf mensen die Reiki geven en dan vraag ik bijvoorbeeld bij een voetreflexmassage of klassieke lichaamsmassage of ik Reiki energie mee mag geven. Ik voel de energie dan soms letterlijk stromen.

Reiki op afstand

Vanmorgen kreeg ik een bericht van een cliënt dat hij zo’n enorme pijn in zijn schouder had. Dit door boven zijn hoofd bezig te zijn geweest. Waarop ik zomaar uit het niets het gevoel krijg dat ik Reiki op afstand moet proberen. En vraag ik hem of ik dit mag proberen. Ik had het nog nooit gedaan op deze manier en zoals Pipi Langkous altijd zegt, ik heb het nog nooit geprobeerd, ik denk dat ik het wel kan. En zo nam ik de cliënt in gedachten voor mij. Legde mijn handen op de achterkant van zijn schouders, toen de voorkant en de bovenkant. Ik kon precies voelen waar zijn pijn zat. Na een paar minuten schudde ik mijn handen af en deed hem een bericht. En ja hoor ik zat goed waar de pijn zat. Niet heel veel later kreeg ik een bericht dat de klachten minder werden. Het enige dat ik dacht, hoe dan? En wat een mooi gevoel om te mogen ervaren dat dit in mij zit.

Opnieuw kreeg ik de vraag

Mijn oud klasgenoot die samen met mij de opleiding deed had vandaag opnieuw een studiedag en aangezien ik weet hoeveel moeite zij moet doen om te leren kreeg ik de vraag of ik haar niet kon ondersteunen. Waarop ik haar de vraag stelde of ik haar Reiki mocht geven op afstand. Dit mocht en ik beelde haar in hoe ze vandaag vol kracht en zelfvertrouwen de les zou volgen. Ook wou ze graag een goed cijfer en voelde ik iets met een 6.7/7. Mijn hersenen linkte ik met een draadje aan de hare (aangezien ik die stof vorig jaar al had gehad) en zo kon ze mijn kennis gebruiken als zij zich onzeker voelde). Door de dag heen hadden we app contact en gaf ze aan dat ze zich nog nooit zo positief en energiek tijdens een les had gevoeld. Want het was de eerste dag deze week dat ze zich zo voelde. En toen ik aan het eind van de middag te horen kreeg dat ze een 7.6 had gehaald was ik super trots op haar.

Mijn eigen energie bewaken

Ik merkte vandaag veel verlies van mijn eigen energie ondanks dat ik me goed geaard had. Nou kan dat ook te maken hebben hebben dat ik een drukke week achter de rug heb. Ik deze ochtend al een vriendin had geholpen met van alles. Ik weet het niet. Wel weet ik dat ik dit veel meer ga oefenen en misschien de Reiki wel weer ga oppakken. Want waarom komt het anders ineens weer zo op mijn pad. Geloven in mezelf, ja dat is iets wat ik nog meer mag doen dan ik al deed. En daar ga ik dan ook nog meer mee bezig. En trots ja enorm trots ben ik op mezelf dat ik vandaag al twee mensen heb kunnen helpen op deze manier.