06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Paar kilo te mooi

 

Je bent gewoon een paar kilo te mooi, de meest mooie uitspraak die iemand ooit deed over een vrouw die zichzelf iets te zwaar vind. En die vrouw die dat vind dat ben ik. Gewicht is een ding, niet alleen voor mij. Waarschijnlijk ook voor jou of je buurvrouw of je vriendin. We hoeven ook niet allemaal maatje 36 of 38 te hebben, want misschien past dat niet eens bij je bouw. Als je maar gelukkig bent.

 

Paar kilo te mooi

 

En dan ben je niet meer gelukkig

 

En dan komt er een moment dat je niet meer gelukkig bent. Je gaat eten als je je verdrietig voelt of wanneer stress zich aandient. Dit geldt overigens niet voor alle vrouwen hé! Er zijn er genoeg die juist afvallen. Ik schrijf deze blog dan ook voor de vrouwen die worstelen met eten en aankomen. Als orthomoleculair voedingsdeskundige weet ik precies waar de schoen wringt bij je. En ben ik er om te zorgen dat je weer gezond in je lichaam komt te zitten. Uiteraard weet ik dit ook heel erg goed voor mezelf en toch zegt een stemmetje in mij dat het mij niet zal lukken. Ondanks de succesverhalen van zowel mannen als vrouwen in mijn praktijk.

 

Voeding

 

De knop mag nu echt om

 

De schilder schildert zijn huis ook niet zelf hoorde ik voor een paar weken geleden iemand zeggen. En therapeuten zijn de slechtste therapeut voor zichzelf. Wat een rakende zinnen zeg. Dat betekent niet dat ik er niet elke dag opnieuw aan kan gaan werken, net zoals jij. En er zijn momenten waarop er ineens een knop om gaat en je denkt, ho zo kan het niet langer. Ja ik weet dat ik gewoon een paar kilo te mooi ben. Want dat verteld één van mijn beste vriendinnen mij regelmatig. Het gaat hier om mij en dus ook om jou. Wat is het succes voor mijn gezonde leven en afvallen in het verleden dan geweest?

 

Mijn afvalproces de eerste keer

 

Nou nadat ik bevallen was van mijn zoon, die inmiddels de 16 al aan heeft getikt, viel ik 18 kilo af. Eerlijk is eerlijk, een aantal zwangerschapskilo’s vlogen er de eerste weken als een gek af. Die laatste 10 helaas niet. Dus koos ik voor een gezonde leefstijl, die ik daarvoor niet had. Helaas kom ik uit een gezin waar we witbrood aten en kookten uit pakjes. Tenminste zo herinner ik mij dat. Dus overgestapt op volkoren brood, suikers eruit en veel wandelen. Dat was niet zo moeilijk die beweging, ik ging met de kinderwagen en hond vaak lopend op pad.

 

Gezonde voeding

 

Onzeker over jezelf, herkenbaar?

 

Na de scheiding viel ik nog meer af en zat ik op 62 kilo. Vergeleken met de 79 van nu, is dat een heel verschil. Het enige nadeel waren mijn borsten die er eigenlijk niet meer waren. En toch bleef ik onzeker. Herkenbaar? In ons hoofd blijven we namelijk lange tijd dik, terwijl dit niet waar is. Ik dacht er zelfs over na om borstvergroting te laten doen, want de kwetsende zin, als ik jouw borsten had dan liet ik mijn borsten vergroten maakte mij onzeker. Gelukkig heb ik dat nooit gedaan hoor. Op dit moment hou ik van mijn borsten by the way. Wat als ik weer ga afvallen.

 

Hou van jezelf met al je rondingen

 

Zo houden we dilemma’s over ons uiterlijk en gewicht. Er zijn niet voor niks zoveel botox klinieken en klinieken waar je je hele lichaam kunt laten verbouwen. Zeg nou zelf hoeveel vollere vrouwen zien we op de televisie? Willen we ons niet allemaal meten aan de Hollywoodse godinnen? Laat ik je stiekem vertellen dat de gewone man helemaal niet zit te wachten op een verbouwd modepoppetje. Oké de uitzondering nagelaten. Dus lieve en prachtige vrouw, hou van je billen, zachte buik en borsten. En ja bij een ongezond gewicht en of ongezonde leefstijl zeg ik gelijk doe er wat aan. Dat kan je in fases doen of gewoon heel streng de suikers eruit voor jezelf. Want jij bent niet mij en ook niet een ander. Wat voor de één wel werkt, werkt voor de ander niet.

 

Dus wil jij weten hoe ik jou met je proces kan helpen, neem dan contact met mij op. Want naast voedingsadvies heb ik nog veel meer mooie tools in mijn werk box zitten. En wat ga ik graag met je aan het werk.