06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Huidhonger tijdens Corona is er nog steeds!

 

Alweer bijna anderhalf jaar geleden schreef ik over huidhonger tijdens Corona en nog steeds is die niet over. Zo had ik afgelopen week een client in mijn praktijk die letterlijk schreef dat hij behoefte heeft om aangeraakt te worden. En wat was het een mooie en intense sessie.

 

Ik zie jou, ik hoor jou en ik raak jou aan. Aanraken tot een diep niveau waarbij je ademhaling vertraagd of juist dieper wordt zodat je nog meer in jezelf mag zakken. Je kaken van het slot, je tong losjes in je mond en compleet verdwijnen in de verwarmde tafel onder je. De klankschaal en mijn korte meditatie laten je voelen dat je er helemaal mag zijn. Dat alles goed is en veilig. Hier bij mij mag er alles zijn wat zich aandient.

 

Haptische massage

 

We hebben gewoon nog steeds last van huidhonger

 

Tijdens de Corona periode hebben erg veel mensen last van huidhonger gehad en nog steeds. Elkaar niet mogen aanraken omdat er besloten is tot een 1.5 meter regel. Twee keer een harde lockdown en de angst die gezaaid werd door de regering dat we vooral binnen moesten blijven en niet bij anderen in de buurt komen. De fysiotherapeut mocht wel open, ik als lichaamsgerichte therapeut moest dicht.

 

Gelukkig weten al heel veel mensen de weg naar mij terug en ook heb ik wekelijks nieuwe aanmeldingen. Toch is de huidhonger nog niet van de tafel. Dat merkte ik ook bij mijn nieuwe client van afgelopen week. Het is niet alleen het hele huidhonger tijdens Corona gebeuren, wat denk je van de liefde en aanrakingen moeten missen in je relatie. Wat als je graag aangeraakt wordt en het vlammetje is er niet meer tussen jullie.

 

Huidhonger tijdens Corona

 

Kies altijd eerst voor jezelf en kom dichter bij wie je bent

 

Dan is het belangrijk dat je voor jezelf kiest in de eerste plaats. Want als jij weer dichter bij jezelf kunt komen tijdens bijvoorbeeld mijn haptische massage, dan kun je pas weer voelen wat je echt nodig hebt. En hoe belangrijk jouw deel is in een relatie. Want ook jij mag aangeven wat jij nodig hebt. Ook veel vrijgezelle mensen snakken naar een beetje aandacht. Handen die aangeraakt worden en dan geen vluchtige hand, echt aanraken. Op een liefdevolle zachte manier, met al je cellen in je vingers de ander aanraken. Tijdens de energetische massage of wel de haptische massage raak ik met mijn vingers, handen en armen jouw lichaam op een hele zachte en liefdevolle manier aan.

 

Zelf ken ik die huidhonger ook en ben ook gek op aanrakingen. Gelukkig kan ik voor mezelf kiezen en plan ik regelmatig een lichaamsmassage in. Ook ik mag bij mezelf blijven en wanneer ik dat kan ben ik de beste versie van mijzelf. Verder heb ik het geluk dat mijn lieve hond Fay heel erg gek is op aandacht en we knuffelen dan ook wat af. Want strelingen, aanrakingen, knuffels, massage etc. maken het gelukstofje oxytocine aan. Lees in de blog van Holistik meer over dit stofje.

 

Praktijkruimte

 

Lees jij nu deze blog en denkt, ik wil ook dat mijn huidhonger word gestild, neem dan nu contact met mij op. Dan plannen we snel een sessie in mijn mooie praktijk aan de Buurserstraat 216 in Enschede.