06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Ken je dat, je hebt een lange dag gehad en aan het eind van de dag heb je barstende hoofdpijn. En deze klacht heb je niet één dag, maar meerdere dagen achter elkaar. Je hebt al naar een paracetamol gegrepen. De pijn in je hoofd wil er niet door zakken. Door de pijn merk je dat je moe wordt. Je gaat op tijd naar bed en in de ochtend lijken je klachten minder te zijn. Maar niks is minder waar.

Stress

Je hebt net een vergadering gehad en je merkt dat je baas daarna van allerlei dingen aan je vraagt. Je voelt dat je stress hebt en de onrust komt opzetten. Er is een deadline en daardoor vergeet je tussen de middag ook nog eens om te eten. Je collega brengt je een kop koffie of thee, doordat je geen tijd hebt blijft deze staan totdat die koud is en gooi je hem weg. Je merkt dat je hoofdpijn weer op komt zetten en slikt nog een paar paracetamol.

Uitgeput de winkel in

Wanneer je naar huis rijdt wordt je gebeld door je partner of je nog even snel langs de winkel wilt rijden. Want er is niks meer in huis en hij is er niet aan toegekomen op zijn vrije dag. Je loopt in de winkel met het idee dat je een gezonde maaltijd op tafel gaat zetten. De vermoeidheid slaat toe, je hoofdpijnklachten komen weer opzetten en je merkt dat je honger hebt.

Keuzes maken

Dan pas denk je eraan dat je niks gegeten hebt en al helemaal bent vergeten te drinken. Je voelt je emotioneel worden, bedwingt je tranen en in plaats van dat je voor groenten en vlees gaat, loop je door naar het vriesvak. Ach een keer ongezond eten is toch nog niet zo erg denk je dan. Je komt thuis en wanneer jij hoopt op een knuffel, begint hij zijn hele verhaal te doen. De kinderen waren vervelend, het huis is een grote bende en nu kom jij ook nog eens thuis met een ongezonde pizza. De pijn in je hoofd wordt erger en nadat de kinderen in bed liggen, ga jij ook. En zo is er weer een stressvolle dag voorbij.

Wat kun je doen aan stress

Dit hierboven zijn tekenen van stress, te weinig vocht en niet de juiste voeding binnenkrijgen. En door onder andere het aanpassen van je voedingspatroon kun je hier zelf al veel aan doen. Wat kun je hier aan doen vraag je je af. Begin elke ochtend eens eerst met een glas water. Te weinig vocht zorgt voor uitgedroogde hersenen en daardoor krijg je hoofdpijn. Zorg dat je in je lunchpauze naar buiten gaat en neem dan je lunch mee en ga op een bankje zitten. Eet in alle rust en met je volle bewustzijn. Zorg dat je van huis een waterfles meeneemt en drink er op je werk twee van. Zodat je al een liter vocht binnenkrijgt. Hier kun je bijvoorbeeld citroen en gember aan toevoegen. Gember is ook goed tegen chronische hoofdpijn en migraine. Of misschien vind je munt en komkommerschillen lekkerder.

Zorg dat je in het weekend al wat gezonde gerechten hebt gemaakt. Want als je dan thuiskomt van een uitgeputte dag, haal je dit uit de vriezer. Zodat je en een gezonde maaltijd binnenkrijgt en niet tot de verleiding komt om ongezond te eten. En deze tips helpen je om minder hoofdpijn te hebben, waardoor je de paracetamol kunt laten staan.