06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Essentiele oliën

Al jaren lang worden essentiële oliën gebruikt ter bevordering van de gezondheid. Deze oliën hebben namelijk therapeutische eigenschappen die op hun beurt invloed hebben op onze geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Wanneer deze oliën worden ingezet bij een behandeling wordt het zelf herstellend vermogen van ons lichaam ondersteund.

De werking van essentiële oliën

Op verschillende manieren kunnen deze oliën in ons lichaam terechtkomen. Dit kan door het inademen van de oliën via een geursteen, diffuser of gewoon aan het flesje ruiken. Door de inademing komen ze via de longen in de bloedbaan terecht. Ook regelmatig een bad nemen met een badolie met toegevoegde essentiële oliën of een massage ondergaan zorgt ervoor dat de moleculen via de huid en vervolgens de bloedbaan, op de plek terechtkomen waar ze vervolgens hun werk kunnen doen.

Essentiele oliën blijven niet achter in het lichaam

Essentiele oliën blijken niet achter te blijven in het lichaam, zoals chemische geneesmiddelen dit wel doen. Ze blijven in een gezond lichaam niet langer dan 3 tot 6 uur actief en in een ziek lichaam zal dit ongeveer 14 uur zijn. Deze natuurlijke stoffen verdwijnen via onder andere de urine, ontlasting, zweet en de uitgeademde lucht.

Volatile

Vorig jaar heb ik een hele tijd gezocht naar een natuurlijke essentiële olie, één die betaalbaar is en waar ik achter sta. En zo kwam ik bij Volatile uit. Op dit moment pas ik het toe in de diffuser wanneer je bij mij in de praktijk komt. Uiteraard kijk ik met welke klacht (en) je bij mij komt. Daar pas ik dan de geur op aan. Drie weken geleden werd ik gebeld door de Volatile met de mededeling dat er een andere eigenaar op zit. Dat was een leuke kans om eens kennis te maken met het nieuwe team. Toen ze bij mij kwam ontdekte ik wat er nog meer mogelijk is en bestelde ik afgelopen week allerlei nieuwe producten.

Integratie in mijn behandeling

Dus vanaf nu gebruik ik het niet alleen meer in de diffuser, maar ook in de massage-olie/wax tijdens de behandeling. Zodat ik mij nog meer kan focussen op jouw klacht (en). Het grote voordeel is dat je niet alleen in de praktijk het voordeel ervaart, ook thuis. In overleg met jou, maak ik een persoonlijke bad/doucheolie of massageolie. Zodat je hier thuis ook mee aan de gang kunt gaan. Hierbij krijg je altijd een gebruiksaanwijzing mee, zodat je weet hoe je dit product veilig gebruikt.

Wat levert het je op

Door het gebruik van de essentiële oliën nemen je klachten af en je wordt meer ontspannen. Je energielevel zal stijgen. Staat positiever in het leven. Bent in staat om onverwerkte gebeurtenissen een plek te geven. Jij bent de gene die hiermee in combinatie met mijn behandeling je eigen lichaam in staat stelt om het zelf herstellend vermogen aan te spreken. Waardoor je klachten zullen oplossen of dat je er mee kunt leren omgaan.

Ook meer weten wat essentiële olie voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact met mij op.