06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Hou jij alle ballen nog steeds hoog?

 

De ballen hoog moeten houden, voor wie? Uit ervaring weet ik dat het zwaar kan zijn om als hardwerkende moeder alle ballen hoog te moeten houden. Je hebt een leuke en afwisselende baan, hebt een lieve partner om je heen en je bent dol op je kinderen. Dat betekent natuurlijk niet dat het altijd even makkelijk is om de toko draaiende te houden. In de ochtend ben jij degene die anderhalf uur voordat je moet werken je bed uit moet en de zorg voor de kinderen hebt. “Mama ik wil geen pasta op mijn brood, ik wil pindakaas”. En dan roept je man vanaf de bovenverdieping ook nog eens waar zijn gestreken lichtblauwe overhemd hangt. “Blouse hoor je jezelf denken, shit nu weet ik weer wat ik gisterenavond toen ik doodop was had moeten doen.

De ballen hoog houden

Jouw energie moet ook worden aangevuld

 

Want ook jouw energie moet elke nacht weer worden aangevuld. Maar wat als je geen tijd voor jezelf neemt en niet meer kunt opladen. Dan wordt je moe, krijg je een kort lontje en ga je klachten ervaren. En dan schiet je uit je slof terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt doen. Het lijkt daardoor wel of de kinderen nog vervelender worden. En wanneer je man beneden komt in een andere blouse, omdat jij hem vergeten bent te wassen en te strijken, barst je in huilen uit.

 

De ballen hooghouden? Laat ze lekker los!

 

Laat die ballen toch eens los die je zo stevig probeert vast te houden. Want juist doordat jij denkt dat je de controle moet houden over je leven en de “perfecte” mama uit wilt gaan hangen, raak je overprikkelt en beland je uiteindelijk wel in een burn-out. Accepteer maar dat het gras bij de buren niet groener is, tenzij het nep-gras is. En de moeders op het schoolplein die doen alsof het zo goed gaat, ook die hebben hun eigen problemen. Dus neem tijd voor jezelf en zorg dat je oplaad. Daarna kun je stuk voor stuk de ballen weer oppakken. Totdat je er genoeg vast hebt en de andere ballen, die blijven wel liggen hoor. Massage is een hele geschikte vorm om tot die ontspanning te komen.

 

Massage de manier om met jezelf in contact te komen

 

Wist je dat massage één van de oudste vormen van lichaamswerk is, die in iedere cultuur terug te vinden is. Aanrakingen van handen met aandacht werkt rustgevend en brengt je meer in contact met jezelf en je gevoel. Zelf ervaar ik altijd enorme kalmte na het ontvangen of geven van een massage. Haalt het mij weer terug naar mijn energieke ik. En kan ik daardoor oude stukken van vroeger helen. Stukken die iedereen bij zich draagt. Massage is voor mij dan ook de meest effectieve therapie om mijzelf en anderen te mogen helen.   Dus blijf jij die ballen vasthouden tot je omvalt? Of kies jij er vandaag nog voor om voor jezelf te kiezen? Dus pak die telefoon en plan dat uurtje ontspanningsmassage in.