De praktijk is gesloten tot eind november i.v.m. operatie. Vanaf 25 november ben ik telefonisch weer bereikbaar.
Blueberry Cheesecake

Deze gluten-, zuivel- en suikervrije blueberry cheesecake Paleo taart is een groot favoriet. En toch vraag ik mij af waarom ik hem maar zo weinig maak. Aangezien deze taart zo gemaakt is en ik deze ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis heb liggen. Als ik deze taart dan ook heb gemaakt, dan moet ik mijn best doen om hem niet op te eten voordat de visite er is. Want zelfs als ontbijt is die heerlijk met een kop thee en ook nog eens gezond.

De avocado’s proef je trouwens echt niet, maar ze geven wel een heel fijne structuur aan het geheel. En uiteraard kun je ook frambozen of bramen gebruiken in plaats van blauwe bessen. Of mango. Of banaan. Of zelfs peer! Ik gebruikte vandaag blauwe bessen uit de vriezer.

Deze taart is overigens niet mijn eigen recept, mijn dank gaat uit naar Marinka 😊 De foto’s zijn wel van eigen bodem.

Blueberry-cheesecake

Ingrediënten voor de blueberry cheesecake

Bodem:

  • 200g paranoten
  • 200g Medjool dadels, zonder pit

Vulling:

  • 200g cashewnoten
  • 300g blauwe bessen
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van 1 citroen
  • 60 ml ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder
  • 100g kokosolie, gesmolten
Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een springvorm (ca. 23cm in doorsnede) met bakpapier.
  2. Maal de paranoten en dadels fijn in een foodprocessor, tot zich een korrelige, plakkerige massa heeft gevormd. Verder deze massa over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  3. Voor de vulling maal je eerst de cashewnoten tot een fijn poeder in de foodprocessor of blender, voeg daarna blauwe bessen, avocado’s, citroensap, ahornsiroop en vanille toe. Maal in 2-3 minuten tot een glad geheel.
  4. Schenk, terwijl het apparaat aan staat, de kokosolie bij het mengsel en blijf malen tot dit volledig in het mengsel op is genomen.
  5. Heb je blauwe bessen uit de diepvries gebruikt? Laat het mengsel dan even op kamertemperatuur komen vóór je de kokosolie toevoegt, anders krijg je klontjes kokosolie in je taart.
  6. Verdeel de vulling over de taartbodem en strijk glad. Laat in 4-6 uur volledig opstijven (of zet de taart een uurtje in de vriezer).

 

Blueberry cheesecake