06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl
Dag van de aarde en hoe de aarde je terug kan brengen bij jezelf

Moeder aarde, de planeet waar wij met heel veel mensen op leven. Misschien wel teveel mensen, ik heb geen idee. Wat ik wel merk dat er steeds meer bomen en bossen worden gekapt en daardoor veel diersoorten verdwijnen. Diersoorten die belangrijk zijn om ons als mens weer in stand te houden. Steeds meer woonwijken en huizen omdat de populatie mensen groeit. Vroeger woonden families vaak bij elkaar, de moderne en vooral westerse wereld is daar anders in geworden. We gaan de deur uit op een bepaalde leeftijd en nemen onze ouders later niet meer in huis. Want we hebben ook behoefte aan vrijheid en privacy.

En dan heb je nog kleren nodig en moeten er dieren leven en grazen om ons te voorzien van voeding. Worden er grote fabrieken gebruikt om ons te voorzien in alle spullen die we nodig hebben. Soms zijn echt ook onzindingen die we massaal bij de Action kopen omdat het zo goedkoop is. Door de uitstoot van die fabrieken maakt het dat de lucht minder schoon is. Behalve ten tijde van Corona, want nu vliegen er minder vliegtuigen. Ook dat duurt niet lang meer en is alles weer bij het oude. Door de uitstoot van al die giftige gassen slaat dit ook neer op onze landbouw. Onze aarde wordt vervuild en dat is helaas al jaren zo.

Zorgen voor de aarde begint bij onszelf

Om te zorgen dat wij blijven aarden en dicht bij de natuur te blijven, zullen we moeten gaan zorgen voor deze wereld. Want in een schone grond kunnen onze groenten beter groeien, zitten er meer voedingsstoffen in en zullen wij ook een stuk gezonder leven. Hebben we minder klachten en daardoor rennen we minder snel naar de dokter voor een pilletje. Of een griepspuit, een vaccin of wat dan ook wat niet natuurlijk voor ons lichaam is. Dus eer moeder aarde eens wat meer. Kies eens voor een vegetarische maaltijd, ontspul je huis, koop minder. Denk eens na, heb ik dit echt wel nodig? Gooi kleding die je niet meer mooi vind of omdat je graag wat nieuws wil niet weg, maak een ander ermee blij.

Tips hoe je dichter bij jezelf komt

Wil je nog wat tips horen die je dichter bij de aarde houden? Eet dan eens gewassen die uit de grond komen zoals bieten, wortelen en zoete aardappel. Ga het bos in en verbind je dan even met de aarde onder je voeten. Sluit je ogen en adem diep de geur in van de natuur. Probeer een meditatie of leg je mobiele telefoon en laptop een avond weg. Pak eens ouderwets een boek of stap onder de douche of in bad. Water spoelt wel wat niet meer dient voor jou. Ook aanrakingen maken dat je dichter bij jezelf kunt komen. Dus knuffel eens met de mensen die dicht bij je staan of neem een massage.