06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

De nieuwe cliënt en ik hebben al meerdere keren contact gehad via Whatsapp en ook al even gebeld. En toch vind ik het stiekem best spannend, zoals ik dat bij elke nieuwe cliënt vind. Al is dat met een energetische massage nog net een beetje spannender. Het verschil zit het hem erin dat ik hoop dat de cliënt tot volledige overgave kan komen. En dat hij of zij mag ervaren hoe mooi de massage is.

 

Kom verder en neem plaats

 

Vanmiddag om 13.00 uur gaat de bel en met een lichte spanning loop ik naar beneden. Want wie staat er voor de deur. We geven elkaar een hand, ik laat hem voor mij uit lopen de trap op en geef aan dat hij plaats mag nemen. En dan merk ik ook bij hem een spanning op. Hij geeft aan dat zijn eigen vaste masseuse ermee gestopt is en op zoek is naar een nieuwe. We praten even over verwachtingen, wensen (waar in het lichaam mag er extra aandacht gegeven worden) en de behandelovereenkomst wordt ingevuld. Blijkbaar is dat nog een zakelijk stukje en dan vraag ik hem zijn kleren uit te trekken en op de voorverwarmde tafel te komen liggen.

 

En dan zakt de nieuwe cliënt in de ontspanning

 

Wanneer hij aangeeft dat hij moeite heeft met zijn hoofd in het gat te leggen in verband met nekklachten, weet ik dat daar een stuk aandacht gegeven mag worden. En overleg ik met hem dat hij zijn hoofd ook op de tafel mag leggen en dat het hoofdsteun er ook af kan. Zijn ademhaling wordt rustiger en mijn handen raken op de handdoek zijn schouders, rug, billen, bovenbenen, onderbenen en voeten. Even gronden en veiligheid creëren. Dan begin ik met de warme olie zijn lichaam te masseren. Voel ik dat er spanning los gelaten mag worden en merk ik aan een wat diepere ademhaling dat hij mijn handen toe kan laten. Want als nieuwe cliënt snap ik ook erg goed dat een nieuwe lichaamsgerichte therapeut het heel anders doet dan zijn vorige.

 

 

Relax

Spanning loslaten

 

Wanneer hij zucht en met geluiden laat merken dat hij de spanning los kan laten, dan word ik daar helemaal blij van. Want je hoeft niet doodstil op de tafel te liggen. Je lichaam mag laten merken dat het fijn is om aangeraakt te worden. Op dit moment worden we door de hele Corona crisis veel te weinig aangeraakt. En ik merk dat ik echt zo’n geweldig vakgebied heb doordat ik de mensen mag (aan) raken. En deze nieuwe cliënt vertelt dan ook dat mijn handen goud waard zijn en dat door mijn handen en armen te gebruiken tijdens de rugmassage, hij zich veilig kan voelen. Alsof je mij helemaal omvatte. Voor dit soort dingen doe ik het toch! Mijn dag kan niet meer stuk dat ik iemand deze ervaring heb mogen geven. Veiligheid, geborgen, liefdevolle aanrakingen en met een loom gevoel naar huis. Alsof ik zweef en weer val zijn zijn letterlijke woorden.

 

Lees jij dit stuk en denkt, wow zo’n ervaring wil ik ook meemaken. Stuur mij dan nu een mailtje of app of bel tussen 09.00 en 18.00 uur. En dan plannen wij samen een afspraak op een moment wat jou het beste uitkomt.