06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Masseren van je buik, liefdevol en emotioneel tegelijk

 

Zondagmiddag en ik zit op de bank. Morgen mag ik weer masseren en wat kijk ik daar naar uit. Weer de warme olie op mijn handen voelen die ik dan met zachte en liefdevolle bewegingen over het lichaam mag laten glijden van de cliënt (e) die op mijn behandeltafel ligt.

 

Eeuwenoude techniek

 

Masseren is een eeuwenoude techniek om tot rust te komen. De aanrakingen op onze naakte huid is zo intens belangrijk voor je. Lief hebben van je eigen lichaam is super belangrijk. Door de aanraking van de masseur of masseuse zal jouw lichaam ontspannen en daardoor kun jij meer van haar of hem (jouw lichaam) houden.

 

Masseren

Eerste keer aangeraakt worden op je buik

 

Regelmatig krijg ik de opmerking wanneer ik de buik masseer dat dit de allereerste keer is dat ze daar worden aangeraakt tijdens een massage. En wat vind ik het fijn om juist die plek op het lichaam van de ander te mogen aanraken. Onze darmen liggen daar, ook onze vrouwelijkheid en onze mannelijkheid verbergt zich daar. Ze zeggen niet voor niks je darmen zijn je tweede brein, dus zorg er dan ook goed voor. Tijdens het masseren van de buik ga ik heel bewust met mijn knokkels over de dikke darm heen. Dit zodat jij mag leren om los te laten.

 

Laat maar los

 

Loslaten van alle overtuigingen die je hebt of van voeding die niet meer in je lichaam hoeft te zijn. Let it go, let it go. Er is niet voor niks zo’n mooi liedje over geschreven. En als ik dan daarna de klankschaal op je buik neerzet, zoals ik afgelopen week voor het eerst deed bij mijn collega dan voel je die helemaal doordringen in je buikgebied. De trillingen gaan er dwars doorheen. Bij haar was ik begonnen met een stukje voetreflexologie en daarna haar buik, armen, benen en als laatste haar hoofd.

Voel maar wat wel of niet meer dient

 

Massage zorgt ervoor dat je weer mag leren voelen wat voor jou wel en niet dient. Dat je liefdevoller naar jezelf toe mag zijn. Dat je niks moet en alles mag. En ook leert massage om je eigen grenzen te bewaken. Wat wil ik wel en wat niet. Want de buik gemasseerd krijgen is super fijn, soms ook intens en dan kunnen er emoties loskomen. En dat lief mens, dat is allemaal oke.

 

Wil jij ook dat ik jouw buik liefdevol aanraak en dat jij haar of hem mag koesten? Neem dan nu contact met mij op en dan plannen we nu nog jouw afspraak in.