06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

10 meest gestelde vragen over massage

10 meest gestelde vragen over een massage in Enschede

Elke keer opnieuw krijg ik dezelfde vragen via de telefoon of e-mail over hoe ik behandel, of ik vergoed word et cetera. Dus heb ik besloten om een blog te wijden aan de 10 meest gestelde vragen. Zodat je niet perse eerst contact met mij hoeft te leggen, dat je op je gemak eerst al deze vragen en antwoorden door kunt lezen. Zijn er andere vragen of wil je graag een toelichting, dan mag je ALTIJD contact met mij opnemen en zal ik je vragen beantwoorden.

 

 1. Hoe weet ik nu welke behandeling het beste bij mij past?

 

 • Daar kan ik je beter antwoord op geven als je contact met mij opneemt. Dan kan ik je persoonlijk informeren over de mogelijkheden. Waarom kijk je niet eens bij mijn aanbod! Daar staat over elke massage geschreven wat hij je kan brengen. En voel gerust wat jouw voorkeur heeft. Ik kan wel zeggen dat je A moet nemen, terwijl B veel meer jouw ding is.

 

 1. Geef je alleen maar massages?

 

 • Massage is een onderdeel van wat ik in mijn praktijk doe. Jij bent één geheel en daar kijk ik naar. In de loop van de tijd als je hier komt praten we over van alles. Dit doen we vaak even kort voor of na de massage. Ook voeding, leefstijl, spiritualiteit, etherische oliën etc. kunnen een onderdeel zijn van de behandeling. Ik voel wat jij nodig hebt en bespreek dit altijd met je.

 

 1. Hoe gaat het als ik voor de eerste keer bij je kom?

 

 • Als eerste gaan we kijken naar waar je voor komt. Soms heb ik je al aan de telefoon gehad en weet ik al wat de reden is. Ook kan het al zijn dat ik je voor je eerste consult heb gevraagd om een intake formulier in te vullen. Als het duidelijk is waar je voor komt dan ga ik je masseren of een behandelplan met je opstellen.

 

 1. Kan ik bij jou terecht wanneer ik een burn-out heb of merk dat ik veel stress-gerelateerde klachten heb?

 

 • Ja en nee. Zit je net in je burn-out dan heeft je lichaam veel te verduren en mag je niet onder behandeling voor een massage. Uiteraard kunnen we wel bezig gaan met voeding en leefstijl. Voor stress geld dat het juist heel erg helpend is om massage te ondergaan. En helemaal als je dit combineert met aanvullende vormen zoals kijken naar je leefstijl.

 

 1. Wat hou ik aan tijdens de massage?

 

 • Tijdens een voetreflexmassage kan het zijn dat je zowel je sokken als je broek uitdoet. Dit omdat ik ook af en toe je onderbenen mee behandel. Bij alle andere massages houdt je in principe je ondergoed aan. Tenzij je liever aangeeft dit niet aan te willen houden. Dit is altijd bespreekbaar. Je wordt totaal bedekt met handdoeken, deze hoef je niet zelf mee te nemen.

 

 1. Ik vind het spannend om mij “bloot” te geven. Moet ik alles aan je vertellen voordat ik bij je onder behandeling mag?

 

 • Het enige wat ik belangrijk vind om te weten is of je bepaalde ziekten hebt of hebt gehad waardoor ik bepaalde massages wel of niet in kan zetten. Wat er verder verteld wordt is aan jou. Er wordt niks besproken of gemasseerd wat jij niet wil. Jij bent de baas over je eigen lichaam.

 

 1. Mag ik bij je komen als ik ziek ben?

 

 • Nee als je ziek bent dan blijf je thuis en verzet je je afspraak. Je lichaam vind dit ook helemaal niet fijn als er dan behandeld wordt. Die is al druk genoeg om het virus of de bacterie op te ruimen.

 

 1. Ik heb hooikoorts en moet niezen, mag ik dan wel komen?

 

 • Jazeker mag je dan wel gewoon komen. Je lichaam kan wel wat ondersteuning gebruiken namelijk. Krijg je er koorts bij dan blijf je weer gewoon in huis.

 

 1. Wordt mijn consult vergoed door de zorgverzekeraar?

 

 • Ja die wordt grotendeels vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent bij een groot deel van de zorgverzekeraars. Zie hier welken dat zijn. Ik word zowel vergoed onder het kopje reflexzone therapie als natuurgeneeskundige therapie. Kom je er niet uit vraag dan je zorgverzekeraar of neem contact met mij op.

 

 1. Kan ik bij jou pinnen?

 

 • Nee helaas kan dit sinds het begin van het jaar niet meer. Je krijgt van mij een betaalverzoek of betaald contant. Dan krijg je de factuur en kun je deze indienen bij je zorgverzekeraar.

 

Heb je naast de 10 meest gestelde vragen nog meer vragen, neem dan nu contact met mij op en dan beantwoord ik deze binnen 24 uur.