06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Stukje goddelijkheid in elke aanraking

 

In elke aanraking zit een stukje goddelijkheid. Zijn handen weten precies wat mijn lichaam nodig heeft. Ontspanning, liefdevolle aanraking en aandacht. Vertragen en energie sturen geeft hij mijn lichaam. En in alle liefde absorbeert mijn lichaam alles wat het nodig heeft tot op celniveau. Alsof er in elke aanraking aan mijn lichaam een stukje goddelijkheid zit. Ik laat het gebeuren en mijn lichaam is aan het helen.

 

Uitwisseling met een collega

 

Pascal en ik hebben elkaar nog nooit in het echt gezien. Wel spreken we elkaar via facebook en houden we in de gaten wat de ander voor leuke dingen doet. En dan is het dinsdagavond, lig ik in bad en reageert hij op mijn facebookverhaal. Dan komen we aan de praat over onze gedeelde interesse, masseren. Waarbij ik aangeef dat ik de dag ervoor een niet mega fijne massage heb gehad. Zullen we een massage uitwisselen is zijn vraag en ik zeg volmondig ja. Dit doe ik wel eens vaker met collega’s en dat bevalt mij erg goed. We spreken af dat hij volgende week bij mij komt liggen en we dan een afspraak voor mij maken.

 

Behoefte aan een stukje goddelijke aanraking

 

En dan is het donderdagavond, gaat mij afspraak morgenvroeg niet door en voel ik de behoefte aan een massage. Helemaal na een fijne en toch drukke werkweek. Ik doe Pascal een bericht met de vraag of hij ook morgenvroeg kan. En zijn antwoord is ja! Mijn hart maakt een sprongetje, want ik ben gek op massages krijgen en neem die dan ook met regelmaat. Om iets voor half elf is Pascal er. We geven elkaar een hand, lopen naar boven en geven elkaar zelfs al een knuffel. Ken je dat, je komt iemand tegen die je nog nooit eerder hebt ontmoet en toch lijkt het alsof je elkaar al jaren kent. Ik denk dat we ergens al een energetisch lijntje hebben.

 

Uit mijn hoofd en in mijn gevoel

 

Mijn massagetafel heb ik lekker voorverwarmd, net zoals bij mijn eigen cliënten. Ik kleed mij uit en neem plaats op de tafel. En dan begint er voor mij een 90 minuten durende goddelijke massage. Heb vaker dat ik een heerlijke massage krijg, dit slaat alles. OMG! Uiteraard zit ik eerst even in mijn hoofd en na een minuut of tien gaat mijn aandacht naar zijn handen en mijn ademhaling. Mijn hele achterkant van mijn kruin tot mijn voeten krijgen alle aandacht die het verdient. Ondertussen voel ik de kleuren van mijn nieuwe praktijkruimte een frequentie afgeven. Niet iedereen zal dit kunnen voelen, ik wel en wat is dat fijn! De kleirode kleur geeft mij de stevigheid die ik nodig heb en de gele / karamel kleur bied mij warmte.

 

Mijn ademhaling wordt zwaarder en ik zak weg

 

En steeds verder zak ik weg in de tafel. Wordt mijn ademhaling wat zwaarder. Voel ik mijn lichaam soms schokken, terwijl ik wakker ben en aanwezig ben in het moment. Rondom mijn bekken zak ik nog verder weg en ook Pascal beaamt dit na de massage. En zo mag ik in elke aanraking een stukje goddelijkheid vinden. Dan pakt hij zijn klankschaal en gaat ermee over mijn lichaam heen. Eerst bij mijn voeten naar mijn benen. Bij mijn bekkengebied voel ik het serieus door mij heengaan. Ook bij mijn hoofd resoneert die en krijg ik tintelingen. Hij zet de grote schaal op mijn bovenrug en de kleine op mijn bekken. En zo slaat hij beiden aan en geeft mij een stuk veiligheid door tussen de schalen met zijn armen op mij te leunen.

 

Klankschalen

En dan is de goddelijke massage klaar

 

Dan komt het moment dat de massage klaar is, 90 minuten lang intens mogen genieten. Het duurt een tijdje voordat ik terug ben op de aarde. Hij bedankt mij zelfs voor de massage, terwijl ik hem bedankt. Kletsen nog wat na en dan gaat hij weer naar huis. Dit had ik nodig! De rest van de middag bestaat uit wandelen met de hond, douchen en mij klaarmaken voor een super leuke avond met mijn vriendin. Wow wat straal ik als ik in de spiegel kijk en zie hoe het rokje, de top en de hakken mij geweldig staan.