06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Aanrakingen om je weer heel te mogen voelen

 

Aanrakingen, een aai over je wang, je vingers die je huid aanraken. Raak jij jezelf of de ander echt aan of voel je het niet. De maatschappij is er teveel op gericht om een snelle ontmoeting te hebben. Vluchtig aan te raken, niet om echt waar te nemen. Want neem nou het handen schudden zoals je voor Corona deed. Deed je dit omdat je vond dat het zo hoorde of omdat je ook “echt” contact met de ander legt.

 

Voelen en toch geen connectie

 

In de meeste gevallen raken we elkaar aan, maar voelen eigenlijk helemaal geen echte connectie met de ander. Het is veel mooier om iemand als je diegene aanraakt ook echt helemaal in zijn geheel te zien of te voelen. Dit is iets wat ik tijdens mijn haptische massage vooral doe. Ik leg niet zomaar mijn handen op je rug en strijk wat. Nee ik ga er met heel mijn lichaam en geest in. En ja ook ik dwaal soms wel af hoor. Dan adem ik weer dieper door en mag ik weer uit mijn hoofd en in mijn lijf.

Aanrakingen

Voelen, voelen en nog eens voelen

 

Dit merk ik ook bij de cliënt onder mij. Ik voel precies of hij of zij in haar hoofd zit. In mijn onderbewuste ga ik daar dan naar toe. Mijn ademhaling wordt dieper en zwaarder, ik adem naar mijn buik toe en voel met mijn vingers heel bewust de huid onder mij. Hoe voelt het aan mijn vingertoppen en mijn hand en hoe voelt de huid aan van de ander. En wanneer ik daar ben, merk ik dat de cliënt (e) zicht makkelijker overgeeft aan de warme handen die over hun lichaam glijd.

 

Aanrakingen om je lichaam te helen

 

Aanrakingen zijn er om je lichaam te helen, om je weer heel te mogen voelen. Om je hoofd even te laten voor wat het is. Om je brein en lichaam te connecten, want veel te vaak heeft ons hoofd de overhand en doen we niet meer wat we voelen. Dus lief mens gun het jezelf om te mogen helen. Om die aanrakingen echt bewust te mogen voelen. Om op te gaan in dat gevoel en vol energie je lichaam één geheel te laten worden.

 

Ik ben er voor jou om je te ondersteunen in jouw proces. Neem nu nog contact met mij op om jouw afspraak in te plannen.