06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl
Eyegazing, een nieuwe manier van knuffelen alleen dan via je ogen. Durf jij je te laten zien en te laten raken? Of loop je langs en lees je ons bord en loop je door? Vind je het eng? Of ben je bang wat een ander zal vinden wanneer je tegenover één van ons gaan staan? Dit zijn een aantal zinnen die door mijn hoofd gaan. Want op 1 juni van 12.00  tot 14.00 uur stonden Nicole van Clear Spirit en ik tegenover “bij Flip” in Enschede.

Voorbereiden eyegazing
De voorbereiding en wat is eyegazing eigenlijk?

Al weken houdt dit ons bezig. Wij willen graag in deze Corona tijdperk aan mensen laten weten dat we ze zien. En zo groeide dit idee. Meerdere keren zaten we bij elkaar, schreven gedachten op en maakten filmpjes. En dat hebben we uiteindelijk gedaan door middel van oogcontact. Tegenover een ander staan en in stilte naar de ander kijken. En dan kijken wat het met je doet. Want wat het met de ander doet, daar kunnen wij niks aan doen.

Niet mogen uitdragen wat zo belangrijk is

En daar stonden we om 11.30 netjes onze afstand te bewaren van andere mensen om ons heen. Vier grote cirkels op de oude markt voor de kerk. Dat er BOA’s stonden maakten we ons niet druk om. Ze zagen ons bezig zijn en lieten ons gaan. Wat voor ons een teken was dat het goed is wat we uitdragen. Totdat een paar heren van de gemeente ons even kwamen vertellen dat we in het looppad stonden. Zal hier niet letterlijk vertellen hoe dat ging, want het bloed van mijn vriendin begon al te koken. Het grote plein mochten we wel bezetten. Toen we die kant opliepen, kwamen we een werknemer van bij Flip tegen. En wat een leuk gesprek was dat. Het korte verhaal is dat we op hun extra aangewezen plekje terras mochten staan.

Niet goed genoeg

En daar stonden Nicole en ik trots te staan, want dit hebben we toch maar even gedaan! En langzaamaan durfden de mensen naar ons toe te komen en tegenover ons te gaan staan. Ik merkte aan mezelf dat ik me niet open genoeg voelde. Waardoor mensen eerder voor Nicole kozen dan voor mij. Was ik wel goed genoeg? Herken je dat gevoel? Toen een gemeenschappelijke vriendin langskwam en ik haar even hierover sprak, zorgde ze dat ik weer bij mezelf mocht komen. Want ik mocht juist uitdragen dat het niet erg is om het eng te vinden en dat juist ik daardoor mensen kan raken die dat ook zo vinden. Ze was nog niet weg en een vrouw kwam tegenover mij staan. “Vind het wel spannend hoor waren haar woorden”.

Wat een mooie ervaring

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik eyegazing een super ervaring vond! Van jong tot oud, van man tot vrouw, van blank tot gekleurd. Want helemaal niemand is anders. We zijn allemaal gelijk. En wat is het mooi om dat te mogen ontvangen. Het heeft mij positief verrast hoe ik dat moment mocht ervaren. Dit is zeker niet de laatste keer geweest dat ik zoiets ga doen. Voor het filmpje hoe we het ervaren hebben, klik hier. Merk jij dat je hier enthousiast van wordt en ook zoiets met mij wilt gaan organiseren of juist iets totaal anders en je denkt, daar wil ik Anouk bij hebben. Nou dat kan en dat lijkt me erg leuk! Neem dan contact met mij op en dan doen wij binnenkort misschien wel iets samen.