06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Overspannen/burn-out

Ik doe zo hard mijn best en toch wil het mij niet lukken! Voel me waardeloos en niks waard! Iedereen om me heen lacht mij uit en praat over mij! Mijn baas waardeert mij niet en laat me elke avond overwerken! Ook mijn vrouw en kinderen vinden mij een waardeloze man en vader! Ik kan mijn familie niet bieden wat zij nodig hebben! Mijn collega werkt hier nog maar net en krijgt promotie! Ik doe alles verkeerd!

Gedachten

Zijn dit gedachten die jij herkent bij jezelf? En kun je voor jezelf ook bepalen waar deze negatieve gedachten vandaan komen? Heb je in het verleden iets traumatisch meegemaakt? Of heb je nu eenmaal een teamhoofd op je werk die de ene persoon voortrekt op de ander? Als dit puur gedachten zijn, dan zullen deze in jouw hoofd ook de waarheid zijn. Alleen hoeven jouw gedachten niet altijd de waarheid te zijn.

Stress

Het maakt wel dat jij je werk niet optimaal kunt doen en dat maakt dat je een korter lontje gaat krijgen. Je merkt dat je stressniveau omhoog gaat en dat je sneller uit kunt vallen naar anderen. Eerst gaat je stresslevel omhoog daarna gaat je lichaam in de verdedigingsstand staan om tot slot uit te vallen. Je kent vast wel het verhaal met de beer in het bos en dat we dan of willen vechten of vluchten. Ook jouw lichaam gaat hormonen aanmaken in de vorm van Cortisol en Adrenaline. Heel kort is dit ook geen probleem. Wanneer jij overbelast raakt, is er een grote kans dat je overspannen raakt. En overspannen is weer een voorbode van een burn-out.

Herkenning

Je leest dit en denkt, hier herken ik mezelf in, wat moet ik er dan aan doen om te zorgen dat mijn stress omlaag gaat. Want ik wil ervoor zorgen dat ik een gezond persoon ben, vol met energie en een goede weerstand. Er zijn veel dingen die jij hier aan kunt gaan doen en een aantal dingen zal ik hier met je delen. Volg een NLP-training, ga bezig met sporten, zorg dat je gezond en gevarieerd eet. Om te zorgen dat je minder gespannen bent, kun je dit aanvullen met voetreflexmassage.

De oplossing

Graag ga ik met jou aan de slag om te zorgen dat jij weer lekker in je vel zit zodat je niet alle ballen hoog hoeft te houden. Dat je tijd voor jezelf mag nemen. Ontspannen in de vorm van een massage op mijn behandeltafel. Samen met jou ga ik aan de slag om te kijken wat jij nodig hebt. Al mijn technieken komen samen in een “behandelplan op maat”. Waarbij ik je ten eerste een online NLP training meer energie en passie op je werk aanbied. Ik met voetmassage aan de gang ga en je voeding en leefstijl onder de loep houdt.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact met mij op. En zorg ervoor dat je voor de tijd je zorgverzekering hebt nagekeken. Zodat je precies weet hoeveel sessies met mij vergoed worden. Je vind dit in jouw polis onder het kopje alternatieve geneeswijzen. Kom je er niet uit, bel mij en ik vertel het je of zoek het voor je uit.

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk