06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Naast mij opleiding tot voedingsdeskundige heb ik ook de module orthomoleculaire voeding gevolgd. Daarbij word gekeken naar de werking van verschillende soorten voeding op ons lichaam. Het werkt heel simpel. Ieder lichaam heeft de beschikking tot het zelfherstellend vermogen. Alleen moet je je lichaam wel de juiste voeding aanreiken om dit te kunnen doen. Voeding is dus het beste medicijn, zonder enige nadelige bijwerking!

Pure, onbewerkte voeding

De basis van deze voeding is heel simpel: zo veel mogelijk puur en onbewerkt eten. Er wordt dus niet, of zo min mogelijk, gebruik gemaakt van pakjes, zakjes en kant-en-klaar producten. Uiteraard help ik je hierbij om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Denk daarbij aan het gebruik maken van veel meer groenten of kruiden.

Waarom is pure voeding zo belangrijk?

Pure, onbewerkte voeding levert veel meer voedingsstoffen dan sterk bewerkte voeding. Pure voeding voedt in plaats van dat het alleen maar vult. We hebben voedingsstoffen nodig om de vele honderden processen in ons lichaam goed te kunnen laten verlopen.
Bij regelmatig gebruik van bewerkte voeding heb je grote kans op tekorten in je lichaam. Tekorten kunnen aanleiding zijn voor vele ziektebeelden. Maar ook vage klachten, zoals hoofdpijn, futloosheid of vermoeidheid. Daarnaast geeft sterk bewerkte voeding vaak vervelende klachten zoals een opgeblazen, pijnlijke buik.

Wat zijn dan nu die bewerkte voedingsstoffen. Denk daarbij aan al het voedsel dat je niet zelf vers hebt klaargemaakt. Zoals een zak chips, snoep, overal waar suikers aan toegevoegd zijn. Ook onnodige toevoegingen in de vorm van bestrijdingsmiddelen, pesticiden, antibiotica en groeihormonen (deze laatste in dierlijke producten als vlees en zuivel) etc.

Gezonde voeding zorgt er dus voor dat je het probleem aanpakt en niet de symptomen bestrijd. Het probleem wordt bij de kern aangepakt.