06 - 26 62 10 92 anouk@healthfulbyanouk.nl

Healthful by Anouk

Hotstone massage

Hotstonemassage

Hotstonemassage wordt al duizenden jaren gedaan. In Azië wordt het bijna 4000 jaar lang gebruikt om onder andere de spijsvertering en het functioneren van de inwendige organen te verbeteren. De warmte zou ook de energiestroom in het lichaam stimuleren. Ook de indianen gebruiken al honderden jaren de hotstones voor massages of het balans tussen lichaam en geest te herstellen en het lichaam te ontgiften.

Hotstonemassage

Invloeden van de hete stenen

Wist je dat  je de hete stenen ook kunt gebruiken om menstruatiepijn te verzachten en bij massage na de bevalling. Dat is de invloed van de Hawaïaanse en inheemse invloeden. Zo hebben wij hier in de westerse wereld de massage met hete stenen of ook wel hotstonemassage overgenomen. En gebruiken we het om tot ontspanning te komen. Even niks hoeven en alle stress los te laten en te genieten.

Hoe gaat de massage in zijn werk

Tijdens de massage worden niet alleen de hete stenen op je lichaam gelegd, wat veel mensen denken. Er wordt daadwerkelijk mee gemasseerd. Ik start altijd met een subtiele aanraking op je armen, zodat je lichaam went aan het feit dat het gemasseerd gaat worden. Verder voel ik aan waar jij behoefte aan hebt, soms neem ik je mee op reis door je lichaam om je te laten ontspannen. En de andere keer kan het een energetische reis zijn. Dan plaats ik de warme stenen op je lichaam en start met het masseren van je lichaam.

Na de massage

Na de massage kun je totaal ontspannen zijn of zelfs erg moe. Sommige mensen ervaren zelfs dat ze op een roze wolk lopen. Tijdens de hotstone massage komen er afvalstoffen vrij die het lichaam moet verlaten. Het is dus ook erg belangrijk om veel water na de massage te drinken, zodat deze stoffen het lichaam kunnen verlaten. Doe je dit niet, dan kan hoofdpijn een gevolg zijn.

Denk aan jezelf 

Laat je helpen door Healthful by Anouk